Pereiti į pagrindinį turinį

Paūmėjimas: A. Lukašenka pagrasino NATO šalims branduoliniu ginklu

2024-09-27 15:01 diena.lt inf.

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka per susitikimą su studentais papasakojo, kokiu atveju  gali būti panaudotas branduolinis ginklas Baltarusijai ir Rusijai „apginti“.

Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / Scanpix nuotr.

„Aš forume (vadinamajame patriotiniame forume rugsėjo 17 d.) sakiau, kad Baltarusijos užpuolimas – tai trečiasis pasaulinis karas. Ačiū, Putinas neseniai tai patvirtino, pakeisdamas branduolinę doktriną, kad jei užpuolama Rusija ir Baltarusija, mes naudojame branduolinį ginklą. Jis patvirtino mano žodžius. Čia buvo mano pareiškimo esmė. Kai tik jie mus užpuola (NATO yra NATO. Amerikiečiai ir lenkai jau išsirikiavo palei sieną, ypač palei Lenkijos sieną. Žinome, kad Lenkijos vadovybė jau trina ranka), mes panaudojame branduolinį ginklą. Ir Rusija mus užstodama įsitraukia“, – cituoja jį Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BELTA.

„Mes panaudosime branduolinį ginklą – mums gali atsakyti. Taip pat ir Rusijai. Todėl Rusija panaudos visą arsenalą. O tai jau pasaulinis karas. To nenori ir Vakarai. Jie tam nepasirengę. Bet mes jiems atvirai sakome: raudonoji linija – tai valstybės siena. Žengei ant jos – atsakas bus žaibiškas. Mes tam ruošiamės“, - pridūrė A.Lukašenka.

Anksčiau apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad „rengiasi karui“, tačiau tikino, kad karo grėsmės šiuo metu nėra.

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pristatė siūlomus Rusijos branduolinės doktrinos pakeitimus, kurie leistų jai į „masinę ataką iš oro“ duoti branduolinį atsaką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų