Quantcast

Ukrainoje apšaudyti lietuviai savanoriai prašo nekurti sensacijų: tai tik padidins pavojų saugumui

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Ukrainoje rusų okupantai apšaudė lietuvių savanorių konvojų. Nukentėjo du žmonės. Savanoriai kreipėsi į žiniasklaidą ir visuomenę prašydami nesivaikyti sensacijų ir neskleisti panikos, nes tai gali sukelti dar daugiau pavojų Ukrainoje dirbantiems mūsų tautiečiams.

„Du vienas po kito „Iskander“ raketų smūgiai mūsų nesustabdys ir su Jūsų pagalba stengsimės dirbti dar daugiau ir efektyviau. Ačiū visiems už supratingumą ir palaikymą“, – savo paskyroje feisbuke rašė vienas iš savanorių, „Gyvačių salos“ komandos vadovas Sigitas Maliauskas.

Kitas savanoris – Žilvinas Svitojus – paskelbė atsišaukimą, raginantį nespekuliuoti gandais ir palaukti, kol apie įvykį viską papasakos patys savanoriai, kai sugrįš į Lietuvą. Kaip rašė Ž. Svitojus, neatsakingas informacijos skleidimas jau sukėlė grėsmę bent vienam iš sužeistų savanorių.

„Operacinio saugumo sumetimais, po Ukrainos tarnybų bei mūsų ambasados rekomendacijų, informacija apie įvykį buvo neviešinama tol, kol Iietuvių misijai, esančiai Ukrainoje, negrės joks pavojus ir visi nukentėję bei pagalbininkai bus evakuoti į NATO teritoriją.

Prašau visų žiniasklaidos priemonių sustabdyti bet kokią panašaus pobūdžio informacijos sklaidos eskalaciją.

Informacijos apie šiuos asmenis, jų vardus pavardės, lokacijas ir kitų detalių viešinimas yra tiesioginė grėsmė jų saugumui.

Šis įrašas atsirado dėl vieno su įvykiu nesusijusių savanorių išplatintos informacijos, kuri nėra nei faktiškai tiksli, nei išsemianti, bet jau atskleidžianti vieno iš sužeistųjų buvimo vietą, kas kelia pagrįstą pavojų jo saugumui ir apsunkina jo evakuaciją bei ligoninės personalo ir kitų nukentėjusių situaciją.

Prašau visų žiniasklaidos priemonių sustabdyti bet kokią panašaus pobūdžio informacijos sklaidos eskalaciją, nes tai nepadės niekam, sukurs tik sensaciją ir padidins pavojų lietuvių, esančių Ukrainoje, saugumui tiek dabar, tiek ateityje.

Detalės apie įvykį bus paskelbtos, kai visi nukentėję bus saugūs ir patys pareikš tokį pageidavimą“, – rašė Ž. Svitojus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojelietuviai savanoriaiapšaudymassužeistieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių