Pereiti į pagrindinį turinį

Policija: sirų tautybės įtariamasis prisipažino dalyvavęs kruviname išpuolyje Vokietijoje

2024-08-25 13:15

Pagrindinis įtariamasis, siejamas su Vokietijos Zolingeno mieste surengtu išpuoliu panaudojant peilį, per kurį žuvo trys žmonės, pasidavė teisėsaugai ir prisipažino, sekmadienį pranešė policija.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

26 metų Sirijos pilietis buvo laikinai sulaikytas, o jo dalyvavimas „įvykiuose šiuo metu nuodugniai tiriamas“, sakoma paskelbtame pareiškime.

Policijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad pareigūnai sulaikė įtariamąjį šeštadienį per reidą prieglobsčio prašytojų nakvynės namuose netoli nuo įvykio vietos.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministras Herbertas Reulas tvirtino, kad policija turi įrodymų, susiejančių vyrą su išpuoliu.

Pasak laikraščių „Bild“ ir „Spiegel“, įtariamasis atvyko į Vokietiją 2022 metų gruodžio mėnesį. Jis turėjo saugomą imigracijos statusą, dažnai suteikiamą asmenims, bėgantiems iš karo draskomos Sirijos. Laikraščiai skelbė, kad jis nebuvo žinomas saugumo tarnyboms kaip ekstremistas.

Anksčiau skelbta, kad penktadienio vakarą Zolingeno mieste Vokietijos vakaruose per festivalį peiliu ginkluotas vyras tris žmones nužudė, o dar keturis sunkiai sužeidė. „Bild“ rašė, kad užpuolikas „beatodairiškai badė žmones peiliu“. Festivalis buvo vienas iš renginių, skirtų miesto 650-osioms metinėms.

Apie 150 tūkst. gyventojų turintis Zolingenas yra vienodu atstumu nutolęs nuo Diuseldorfo ir Kelno.

Ragina griežtinti peilių kontrolės įstatymus

Vokietijos kanclerio pavaduotojas ir ekonomikos ministras Robertas Habeckas (Robertas Habekas) sekmadienį paragino sugriežtinti peilių kontrolės įstatymus po to, kai per išpuolį festivalyje žuvo trys žmonės ir dar aštuoni buvo sužeisti.

„Niekas Vokietijoje neturi turėti peilio viešoje vietoje“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė jis ir pabrėžė, kad reikalingi griežtesni įstatymai.

R. Habeckas pridūrė, kad „islamo terorizmas“ yra vienas iš „didžiausių pavojų saugumui“, su kuriais šiuo metu susiduria Vokietija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
tai buvo merkelizuotas trogloditas

kuris atsidėkojo Vokiečiams už svetingumą
2
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų