Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija: masinės oro atakos yra atsakas į Ukrainos išpuolius pasienio regionuose

2024-03-22 12:57
BNS inf.

Rusija penktadienį pareiškė, kad masines oro atakas prieš Ukrainą pradėjo atsakydama į nuolatinius ukrainiečių išpuolius jos pasienio regionuose kovo 16–22 dienomis.

Scanpix nuotr.

„Kovo 16–22 dienomis, atsakydama į mūsų teritorijos apšaudymą ir bandymus prasiveržti bei užimti Rusijos pasienio gyvenvietes, kariuomenė sudavė 49 atsakomuosius smūgius“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Penktadienio naktį Rusijos pajėgos smogė mažiausiai devynioms sritims – nuo Charkivo ir Zaporižios netoli fronto linijos iki Lvivo ir Ivano-Frankivsko Vakarų Ukrainoje, už šimtų kilometrų nuo mūšių lauko.

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad numušė 37 iš 88 per naktį paleistų raketų ir 55 iš 63 dronų. Naktiniai Rusijos smūgiai pareikalavo 5 žmonių gyvybių.

Prieš Kremlių nusiteikę kovotojai, ne kartą vykdė ginkluotus išpuolius Rusijos pasienio regionuose Belgorode ir Kurske.

Praėjusią savaitę Kyjivą remiančios sukarintos grupuotės surengė keletą ginkluotų reidų į Rusijos teritoriją, be to, labai padažnėjo Rusijos pasienio regionų apšaudymai, raketų ir dronų atakos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau pažadėjo, kad ši eskalacija „neliks nenubausta“.

Rusų Gynybos ministerija paskelbė, kad penktadienio smūgiai buvo nukreipti į Ukrainos „energetikos sektorių, karinį ir pramoninį kompleksą, geležinkelio mazgus, arsenalus ir vietas, kuriose dislokuoti Ukrainos kariai bei užsienio samdiniai“.

Ministerijos teigimu, per masinius smūgius pataikyta visiems numatytiems taikiniams.

Ketvirtadienį Rusija raketomis atakavo Ukrainos sostinę Kyjivą, o anksčiau šią savaitę per raketų smūgį Ukrainos šiaurės rytuose esančiame Charkive žuvo penki žmonės, nurodė vietos valdžia.

Maskva taip pat pranešė, kad šią savaitę atrėmė naujų bandymų įsiveržti į jos teritoriją.

Daugiau naujienų