Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija nuo karo pradžios Ukrainoje sugriovė arba apgadino daugiau kaip 2 500 švietimo įstaigų

2024-09-20 09:16 diena.lt inf.

Nuo plataus masto invazijos pradžios Rusijos pajėgos Ukrainoje sugriovė arba apgadino 2 509 švietimo įstaigas, įskaitant 1 668 mokyklas.

Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Scanpix nuotr.

Apie tai feisbuke pranešė Ukrainos nacionalinė policija.

„Nacionalinės policijos duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios buvo sugriautos arba apgadintos 2 509 švietimo įstaigos. Sunaikintos 1 668 mokyklos, 700 vaikų darželių ir 141 aukštoji mokykla“, – sakė Nacionalinės policijos vadovas Ivanas Vyhivskis tarptautinėje konferencijoje „Vieningai už teisingumą: atsakomybė už išpuolius prieš civilinius objektus“.

„Bombardavimas ir raketų atakos prieš švietimo įstaigas yra karo nusikaltimas. Ir tai yra tyčiniai Rusijos Federacijos nusikalstami veiksmai, kuriais siekiama sunaikinti ukrainiečių tapatybę, atimti iš mūsų vaikų teisę į išsilavinimą ir faktiškai sudaryti sąlygas mūsų tautai sunaikinti“, – sakė I. Vyhivskis.

Jis pažymėjo, kad visų Ukrainos gynybos pajėgų, įskaitant Nacionalinę policiją, taip pat Ukrainos ir tarptautinių baudžiamojo teisingumo institucijų bei užsienio partnerių bendras uždavinys – užtikrinti, kad kiekvienas Ukrainos vaikas būtų apsaugotas nuo Rusijos agresijos ir turėtų galimybę mokytis saugioje švietimo aplinkoje, o nė vienas karo nusikaltėlis neišvengtų teisingos bausmės.

Daugiau naujienų