Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos propagandistas V. Solovjovas pratrūko: ragina raketomis smogti NATO šalims

2023-01-12 15:18 diena.lt inf.

Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas pratrūko naujais grasinimais NATO šalims. Šį kartą Kremliaus pakalikas pasiūlė paleisti raketas į pirmaujančias Aljanso šalis, rašo UNIAN.

Vladimiras Solovjovas
Vladimiras Solovjovas / Wikipedios nuotr.

Audringa jo reakcija dėl Jungtinės Karalystės (JK) sprendimo tiekti tankus Ukrainai nuskambėjo „Soloviev Live“ eteryje.

V. Solovjovas viešai pasiūlė raketomis iš Afrikos smogti Prancūzijai, Lenkijai ar JK, kad parodytų visam pasauliui Kremliaus reakciją į tokius sprendimus.

„Didžioji Britanija priėmė sprendimą dėl tankų tiekimo. Todėl bet koks karinis taikinys Prancūzijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos teritorijoje yra teisėtas taikinys, į kurį galime smogti“, – sakė propagandistas.

Jis taip pat paragino panaudoti ne tik „nebranduolines atakas“ prieš NATO šalis, bet ir taktinius branduolinius ginklus. Tam jis pasiūlė naudoti „Wagner“ samdinių grupę.

„Na, mums gėda tai daryti, bet „Wagner“ turi savo techniką. Tegul smogia iš Afrikos teritorijos. Kažkas pakils iš Afrikos teritorijos, tarkime, iš Libijos, ir smogs Prancūzijoje. Arba neatpažintas laivas, priklausantis privačiai struktūrai, ir iš jo su jūrų bepiločiais orlaiviais smogs į Didžiosios Britanijos teritoriją“, – sakė Kremliaus pakalikas.

Prieš kelias dienas žiniasklaida pranešė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė  dirba  kovinių tankų „Challenger 2“ perdavimo Ukrainai klausimu.

Šis britų sprendimas yra galvos skausmas Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui, tačiau, vargu, ar jis privers jį pakeisti politinę poziciją ir perduoti Kyjivui vokiečių „Leopard 2“ tankus.

Daugiau naujienų