Pereiti į pagrindinį turinį

Rusų pajėgos surengė raketų atakas Ukrainoje: žuvo mažiausiai septyni žmonės, beveik 80 sužeisti

2024-01-23 10:49
BNS inf.

Rusijai antradienio rytą prieš Ukrainos sostinę Kyjivą, Dnipropetrovsko regioną ir Charkivo miestą surengus kompleksinę raketų ataką, žuvo mažiausiai septyni ir buvo sužeista dešimtys žmonių, apgriauta gyvenamųjų pastatų, pranešė gelbėjimo tarnybos ir vietos pareigūnai.

Scanpix nuotr.

Kyjive per raketinį smūgį kilo keletas gaisrų gyvenamuosiuose rajonuose. Vienas žmogus žuvo, esama nukentėjusiųjų. Padaryta žalos dviem daugiaaukščiams, privačiam namui, automobiliams.

Sostinėje sužeisti 22 žmonės, 13 iš jų hospitalizuoti, sakė miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

Kyjivo regione sužeisti keturi žmonės, sakė policija. Nukentėjo namų ir automobilių.

Dnipropetrovsko srityje Pavlohrade žuvo vienas asmuo, dar vienas buvo sužeistas.

Charkive žuvusiųjų skaičius išaugo iki penkių, dar 51 žmogus buvo sužeistas, nurodė regiono vadovas Olehas Synjehubovas.

Šiame mieste sugriauta visa daugiabučio sekcija, po griuvėsiais liko kažkiek žmonių, sakė meras Ihoris Terechovas.

Ukrainos oro pajėgos antradienį paskelbė, kad rusai per naujausią ataką panaudojo sparnuotąsias, balistines, aviacines ir zenitines valdomas raketas.

Iš viso užfiksuotas 41 raketos paleidimas.

Remiantis Ukrainos oro pajėgų pranešimu socialiniame tinkle „Telegram“, rusai paleido keturias valdomas raketas S-300/S-400 iš Belgorodo srities Charkivo regiono link, 15 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555/Ch-55, aštuonias raketas Ch-22 Charkivo ir Sumų sričių kryptimi, 12 balistinių raketų „Iskander-M“ bei dvi valdomas aviacines raketas Ch-59.

Oro pajėgos sakė, kad pavyko numušti 15 sparnuotųjų raketų Ch-101/Ch-555/Ch-55, penkias balistines raketas „Iskander-M“ bei vieną valdomą aviacinę raketą Ch-59.

Rusų gynybos ministerija savo ruožtu tvirtino smogusi Ukrainos kariniams objektams.

Jos tvirtinimu, atakos „tikslas pasiektas. Buvo pataikyta į visus numatytus taikinius“.

Pastaruoju metu rengdama atakas prieš Ukrainą Rusija bando ieškoti ukrainiečių gynybos spragų, leidžia daug raketų ir dronų, kad oro gynybos sistemos nebesusidorotų su darbu ir kad išsektų ukrainiečių ginklų atsargos.

Nuo gruodžio 29-osios iki sausio 2-osios rusai paleido daugiau kaip 500 dronų ir raketų, nurodo pareigūnai Kyjive.

Antradienio raketų ataka surengta kitą dieną po Lenkijos ministro pirmininko Donaldo Tusko vizito Kyjive, kur jis pažadėjo toliau remti su Rusijos invazija jau beveik dvejus metus kovojančią Ukrainą ir paskelbė apie naują karinės pagalbos paketą, apimantį paskolą didesniems ginklams pirkti ir įsipareigojimą rasti būdų juos drauge gaminti.

Ukrainos sąjungininkės pastaruoju metu stengiasi patikinti karo draskomą šalį, kad yra įsipareigojusios dėl jos ilgalaikės gynybos, kilus susirūpinimui, kad Vakarų parama gali strigti. Šiais metais Kyjive taip pat lankėsi Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) ir Prancūzijos naujasis užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejourne (Stefanas Sežurnė).

Sekmadienį Maskvos primesti okupuotų rytinių Ukrainos teritorijų pareigūnai paskelbė, kad per ukrainiečių apšaudymą rusų okupuoto Donecko pakraščiuose žuvo 27 žmonės. Rusijos primesta vietos administracija dėl to paskelbė gedulo dieną. Tačiau Ukrainos kariuomenė paneigė turinti ką nors bendra su šia ataka.

Daugiau naujienų