Pereiti į pagrindinį turinį

Ugandoje šiukšlių nuošliauža palaidojo daugiau nei 20 žmonių

2024-08-12 14:20 diena.lt inf.

Ugandos sostinėje per griūtį sąvartyne žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 23, pirmadienį pranešė miesto pareigūnas.

Scanpix nuotr.

Šeštadienį Kampalos šiauriniame Kitezio rajone po smarkios liūties šiukšlių nuošliauža palaidojo daug žmonių ir gyvulių.

„Naujausiais patvirtintais duomenimis žuvo 23 žmonės“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė Kampalos miesto valdžios atstovas Danielis Nuweabine. Jis pridūrė, kad išgyvenusiųjų paieška dar tęsiama.

Sekmadienį apylinkės komisaras Yasinas Ndide sakė, kad tarp aukų yra penki vaikai.

Savaitgalį ekskavatoriai kasė didžiules šiukšlių krūvas, o susisieloję gyventojai stebėjo, kaip ieškoma galbūt išgyvenusių žmonių.

Savaitgalį miesto meras Erias Lukwago incidentą pavadino nacionaline katastrofa ir pabrėžė, kad po šiukšlių krūva gali būti labai daug žmonių.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl 14 ha ploto sąvartyno, kuris buvo įkurtas 1996 metais ir į kurį patenka beveik visos Kampaloje surenkamos šiukšlės, perpildymo pavojaus.

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni teigė nurodęs specialiosioms pajėgoms padėti ieškoti išgyvenusiųjų. Jis taip pat liepė nustatyti, kas leido žmonėms gyventi šalia tokio pavojingo sąvartyno.

Ugandą ir kitas Rytų Afrikos dalis, įskaitant Etiopiją – antrą pagal gyventojų skaičių žemyno šalį, pastaruoju metu merkė smarkios liūtys.

Praėjusį mėnesį atokioje kalnuotoje vietovėje Etiopijos pietuose purvo nuošliauža nusinešė 250 žmonių gyvybes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų