Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina ir Rusija skelbia sužlugdžiusios dešimtis viena kitos dronų atakų

2024-10-12 16:31 diena.lt inf.

Rusija šeštadienį paskelbė numušusi 47 ukrainiečių dronus, o Ukraina pranešė neutralizavusi 24 rusų paleistus dronus.

Scanpix nuotr.

Ukrainos oro pajėgos sakė, kad iš Rusijos Belgrodo srities, esančios prie Ukrainos sienos, buvo paleista daug raketų, bet tikslaus jų skaičiaus ir tipo nenurodė.

Jų pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad rusai taip pat atakavo Ukrainą 28 „Shahed“ tipo dronais ir kad 24 dronai buvo numušti Sumų, Poltavos, Dnipropetrovsko, Mykolajivo ir Chersono srityse.

Ukrainos pietiniame Zaporižios regione per rusų bombardavimą buvo sužeisti keturi žmonės, pranešė srities administracijos vadovas.

Ukrainiečių Generalinis štabas savo ruožtu pranešė, kad Kyjivo pajėgos naktį smogė degalų sandėliui rytiniame rusų okupuotame Luhansko regione ir kad dėl to ten kilo gaisras.

Nurodoma, kad iš šios saugyklos, esančios netoli Rovenkų, buvo aprūpinamos rusų pajėgos.

Maskva šio smūgio nepatvirtino. Tačiau Rusijos gynybos ministerija sakė, kad jos pajėgos praėjusią naktį numušė 47 ukrainiečių dronus, įskaitant 17 dronų Krasnodaro krašte, 16 – virš Azovo jūros ir 12 Kursko srityje.

Rusijos pareigūnai pranešė, kad per atskirą ukrainiečių drono smūgį Belgorodo srityje, esančioje prie Ukrainos sienos, žuvo žmogus. Srities gubernatorius platformoje „Telegram“ parašė, kad tai įvyko Ustinkos kaime.

Krasnodaro krašto gubernatorius platformoje „Telegram“ sakė, kad ukrainiečių dronai apgadino tris namus ir kad užsidegė viena transporto priemonė.

Atskirai rusų naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo gelbėjimo tarnybų pranešimą, kad buvo suvaldytas šešias dienas siautėjęs didžiulis gaisras Feodosijos naftos terminale okupuotame Kryme. Ukraina skelbė naftos terminalui Feodosijos uoste smogusi pirmadienio naktį.

Daugiau naujienų