Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos pajėgos: Rusijos kariai šaudė per civilių evakuaciją iš „Azovstal“

2022-05-06 13:01

Ukrainos pulkas „Azov“, vadovaujantis „Azovstal“ Mariupolyje gynybai, penktadienį apkaltino Rusijos pajėgas šaudžius per civilių evakuaciją iš didžiulės plieno gamyklos, nepaisant Maskvos paskelbtų paliaubų.

Scanpix nuotr.

„Per paliaubas gamykloje „Azovstal“ rusai, panaudoję prieštankinį valdomąjį ginklą, pataikė į automobilį“, – „Telegram“ pranešė „Azov“. Remiantis pranešimu, tuo metu automobilis „judėjo link civilių gyventojų, kad juos evakuotų“.

Per smūgį žuvo vienas ukrainiečių pajėgų narys ir dar šeši buvo sužeisti, teigiama pranešime.

Rusijos kariuomenė paskelbė, kad nuo ketvirtadienio įsigalios trijų dienų paliaubos, kad civiliai gyventojai galėtų palikti kompleksą, tačiau Ukrainos pajėgos tvirtina, kad „Azovstal“ tęsiasi „puolimo operacijos“.

Kyjivas anksčiau sakė, kad civilių gyventojų evakuacija iš plieno gamyklos bus tęsiama penktadienį po to, kai per Jungtinių Tautų vadovaujamas gelbėjimo operacijas į saugią vietą buvo išgabenta beveik 500 žmonių iš „Azovstal“ ir Mariupolio uostamiesčio.

Užėmusi „Azovstal“ Maskva galėtų paskelbti visiškai kontroliuojanti per invaziją sugriautą strategiškai svarbų Mariupolio uostamiestį prie Azovo jūros.

Daugiau naujienų