Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos vidaus reikalų ministras: Borodianka prie Kyjivo – smarkiai sugriauta

2022-04-07 07:26

Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis pranešė apie didelius sugriovimus Borodiankos miestelyje prie Kyjivo. „Šiuo metu Borodianka yra vienas labiausiai sugriautų miestų Kyjivo regione“, - sakė ministras, kuri ketvirtadienį cituoja šalies žiniasklaida.

Scanpix nuotr.

Gyventojai esą pasakojo, kad rusų daliniai pirmosiomis karo dienomis iš nedidelio aukščio leido raketas iš lėktuvų į jų namus. Paskui buvo apšaudomi ir gelbėtojai, kurie dėl to buvo priversti kuriam laikui nutraukti darbą. Šių duomenų nepriklausomai patvirtinti neįmanoma.

Žmonės, kurie tada buvo palaidoti po griuvėsiais, dabar jau gali būti negyvi, sakė D. Monastyrskis. Trečiadienį Ukrainos civilinė apsauga pranešė, kad Borodiankoje pradedama civilių aukų paieška. Prieš tai už 35 km į šiaurės vakarus nuo sostinės esantis miestelis buvo išvalytas nuo minų.

Ukrainos generalinės prokuratūros duomenimis, Borodiankoje gali būti daugiausiai aukų Kyjivo regione. Tačiau kol kas institucijos skaičių iš šios vietovės neįvardijo.

Vaizdai iš kito Kyjivo priemiesčio – Bučos, kur po rusų dalinių pasitraukimo gatvėse rasta šimtai nužudytų civilių, sukėlė tarptautinį pasibaisėjimą. Ukraina dėl žudynių kaltina rusų pajėgas. Maskva tai neigia.

Daugiau naujienų