Pereiti į pagrindinį turinį

Žiniasklaida: Vuhledare gali būti apsupti šimtai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių

2024-10-01 22:36

Šimtai Ukrainos karių galėjo pakliūti į spąstus Donecko srities Vuhledaro mieste. Okupantai rusai baigia apsupti miestą.

Vuhledaras
Vuhledaras / Scanpix nuotr.

Tai antradienį rašo leidinys „The Telegraph“, kuriuo remiasi UNIAN.

Vienas Ukrainos kariškis iš 72-osios atskirosios mechanizuotosios brigados teigė, kad evakuacijos keliai iš Vuhledaro atkirsti, o maisto, šaudmenų ir degalų atsargos baigiasi.

„Padėtis Vuhledare, švelniai tariant, sunki. Ataka dabar vyksta iš trijų pusių“, – sakė jis.

Anot kariškio, Ukrainos šarvuotiesiems transporteriams buvo pernelyg pavojinga važiuoti draugiškų pozicijų link dėl Rusijos artilerijos ir dronų atakų. Tačiau atskiri daliniai vis dar mėgina naktį nepastebimai ištrūkti iš rusų apsupties.

„Vidutiniškai, jei 10 žmonių grupė išeina iš miesto, tai tikslą pasiekia 4-6“, – sakė jis.

Net Ukrainos ir neutralūs informacijos šaltiniai praneša, kad aukštumoje virš svarbaus kelio iš rytų į vakarus esantis Vuhledaras greičiausiai kris, rašo leidinys.

Ukrainos „Telegram“ kanalas „DeepState“ patvirtino, kad Rusija permetė į šį rajoną pastiprinimą, kurį sudaro reguliarioji kariuomenė ir specialiosios pajėgos. OSINT analitikas Aggregator teigia, kad Ukraina „tikriausiai mėgino išlaikyti Vuhledarą ilgiau nei tai buvo įmanoma“.

Vuhledare prieš karą gyveno apie 14 000 žmonių. Jei miestas kris, tai bus reikšmingiausias Rusijos armijos laimėjimas mūšio lauke po Donecko srities Avdijivkos miesto užėmimo vasario mėnesį.

 

Daugiau naujienų