Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviškų užrašymų išniekinimui tirti sudaryta speciali grupė

2011-08-23 14:25
Lietuviškų užrašymų išniekinimui tirti sudaryta speciali grupė
Lietuviškų užrašymų išniekinimui tirti sudaryta speciali grupė / punskas.pl

Išpuolį prieš lietuviškus užrašus Punske, Lenkijoje, tirs speciali tyrimo grupė.
Palenkės vaivada Maciej Żywno sudarė specialią tyrimo grupę, kurioje yra policininkai, pasieniečiai ir Vidaus saugumo agentūros darbuotojai, pranešė dienraštis "Gazeta Wyborcza".

Pasak vaivados, tokią grupę būtina sudaryti, nes negalima leisti, kad Punske gyvenantys lietuviai jaustųsi nesaugūs, o panašūs chuliganiški išpuoliai daugiau nepasikartotų.

"Gazeta Wyborcza" teigimu, pastaruoju metu Palenkės vaivadijoje ėmė siausti nacionalistai. Rugpjūčio viduryje Orli vietovėje esančios sinagogos sienas jie ištepliojo antisemitiniais šūkiais. Praėjusį šeštadienį Balstogėje padegtas Musulmonų kultūros centras. Padaryta žala siekia 20 tūkst. zlotų, o pirmadienį dienraščio skaitytojai į redakciją atsiuntė nuotraukas su fašistiniais šūkiais ir simboliais, kurie buvo išpiešti netoli sinagogos Krynkų vietovėje.

Praėjusį savaitgalį Punsko valsčiuje raudonos ir baltos spalvos dažais buvo užtepta 12 lietuviškų miestelių bei kaimų pavadinimų, nuniokotas Punske esantis paminklas, skirtas pirmojo lietuviško vaidinimo šimtmečiui. Ant jo esantis užrašas taip pat užpaišytas balta ir raudona spalvomis, parašytas žodis "Falanga". Taip vadinosi anksčiau veikusi radikali dešinioji lenkų nacionalistinė organizacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų