Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos čempionai neprilygo tituluotam priešininkui

2024-08-06 23:16

"Vis dar esame žaidime, niekas dar nebaigta. Turime tikėti savo šansais. Kodėl negalime ten pasižymėti?", - retoriškai klausė „Panevėžio“ komandos treneris Stijnas Vrevenas. Jo auklėtiniai garbingai pradėjo kovas Europos lygos atrankos varžybose. Panevėžiečiai LFF stadione 1:2 nusileido Tel Avivo „Maccabi“ futbolininkams.

fk-panevezys.lt nuotr.

Dvikovos pradžia panevėžiečiams susiklostė labai nesėkmingai. 3-iąją minutę puikiu smūgiu, pasiuntęs kamuolį nuo skersinio, pasižymėjo Doras Peretzas. Maža to, po perdavimo iš dešiniojo krašto 10-ąją antrą įvartį pelnė Doras Turgemanas.

Vytautui Černiauskui teko atremti du varžovų smūgius, savo ruožtu, Ernestas Veliulis atsidūrė geroje padėtyje ir pasiuntė kamuolį virš vartų. Deja, saugui pirmame kėlinyje buvo atliktas priverstinis keitimas.

Po pertraukos situacija pasikeitė. „Panevėžys“ ilgiau kontroliavo kamuolį ir 70-ąją minutę pasinaudojo varžovų klaida savo aikštės pusėje – pabėgęs į priekį efektingai pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Sivertas Gussias.

Po kelių minučių komandą nuo varžovo prasiveržimo išgelbėjo V. Černiauskas. Paskutinėmis minutėmis „Panevėžys“ buvo prispaudęs varžovus ir turėjo gerą progą, bet Federico Palacioso smūgį atrėmė „Maccabi“ vartininkas.

"Rungtynių pradžia buvo dramatiška, atsilikome 0:2 vos po 9 minučių. Nebuvome pasiruošę žaisti prieš varžovą tokiame lygyje, įvarčius praleidome pernelyg lengvai. Nepasitikėjome savimi turėdami kamuolį, spyrėme jį į priekį, prarasdavome kamuolius per lengvai, kai juos perimdavome. Dėl to, kas vyksta rungtynėse, prisiimu asmeninę atsakomybę, bet net jeigu taktika būtų tokia prasta, negalima praleisti dviejų įvarčių per 9 minutes, - pabrėžė "Panevėžio" vairininkas. - Antrasis kėlinys buvo visiškai kitoks. Sužaidėme gerai taktiškai, sukūrėme keletą progų, „Maccabi“ žaidėjai buvo vis labiau pavargę, o mes kontroliavome žaidimą. Po keitimo aikštėje pasirodę žaidėjai davė daugiau energijos ir kokybės. Pelnėme gražų įvartį, o pabaigoje galėjome paversti rezultatą 2:2".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų