Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos futbolo legenda atskleidė, kas, jo nuomone, turėtų kelti nugalėtojų taurę

2024-07-12 18:19 diena.lt inf.

Po trečiadienį anglų rinktinės 2:1 pasiektos pergalės prieš Nyderlandus paaiškėjo abu finalo dalyviai. Sekmadienį Berlyno olimpiniame stadione Anglija stos į kovą su Ispanijos rinktine. Tiesa, daugelio vertinimu ispanai akivaizdūs šios poros favoritai.

Scanpix nuotr., LNK stop kadras

Europos futbolo čempionato pusfinalyje Nyderlandus nugalėję anglai visą šalį pakėlė į beprotišką euforijos lygį. Ir čia anglai sustoti neketina, nes jau kalba apie pergalę finale. 

„Neabejoju, kad sekmadienį į finalą eisime su kitokiu nusiteikimu nei praėjusį kartą, ir dabar jį laimėsime“, – tikino sirgalius.

Tiesa, anglų šventimo po finalo Lietuvos futbolo legenda Arminas Narbekovas nemato. Anot jo, Ispanija viso čempionato metu demonstravo aukštesnio lygio žaidimą, todėl ji ir turėtų kelti nugalėtojų taurę.  

Bet yra ir kita medalio pusė: tu žaidi, kaip priešininkas leidžia.

„Futbole visada tų galimybių pasitaiko. Yra sėkmės neblogas rodiklis, kur visada sakome, kad stipresni turi daugiau sėkmės. Tai reiškia, kad jeigu tu stengiesi, tai kažkada ji ateina. Bet yra ir kita medalio pusė: tu žaidi, kaip priešininkas leidžia. Tai ispanai nelabai kam leidžia. Manau, kad dabar vienintelis favoritas – ispanai“, – savo nuomone dalijosi Lietuvos futbolo legenda A. Narbekovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tuo metu buvęs ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės narys Darvydas Šernas ir toliau serga tik už Anglijos rinktinę. Jis pripažįsta, kad ispanai žaidžia geresnį futbolą, tačiau antrą kartą iš eilės į senojo žemyno finalą prasibrovę anglai esą šį kartą turi laimėti.  

„Favoritai vienareikšmiškai yra ispanai. Jie demonstruoja fantastinį futbolą nuo pat pirmų varžybų. Visi kalba, kad jau Ispanija yra karūnuoti čempionai, bet finalas yra vienas, o finale gali nutikti visko“, – teigė buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas D. Šernas. 

Spalvingiesiems Nyderlandų sirgaliams čempionatas baigėsi. Iki pusfinalio prasibrovę olandai nustebino ne vieną futbolo ekspertą. 

Vis dėlto pasiekti išsvajotojo titulo ir vėl nepavyko. Paskutinį kartą tokia oranžinė aistruolių banga titulu džiaugėsi dar 1988 metais, kai Vokietijoje iškovojo Europos čempionų taurę.