Pereiti į pagrindinį turinį

A.Macijausko byloje – abipusiai kaltinimai

Arvydui Macijauskui brangiai kainuoja kova dėl milijonų. Graikijos spauda paskelbė: krepšininko agentui teisme išsprūdo, kad žaidėjas 2005 m. simuliavo traumą ir melavo Lietuvos rinktinės vadovams.

Tai gali tapti dvigubu smūgiu Lietuvos krepšininkui, nes susvyravo jo reputacija tėvynėje ir sumažėjo šansai išsikovoti pagal sutartį priklausančius 4,5 mln. eurų iš Pirėjo "Olympiakos".

Trečiadienį Graikijos lygos komitete apklausiamas "Entersport" agentas Reedas Salwenas įrodinėjo, kad jo klientas visiškai sveikas. Kai buvo paklausta apie 2005 m. rudenį A.Macijausko patirtą kojos raumens traumą, agentas prisipažino, kad žaidėjas traumą simuliavo.

Rimtų pažeidimų tada nerado ir rinktinės gydytojai, tačiau kojos raumuo buvo patemptas, o NBA Naujojo Orleano "Hornets" klubas rekomendavo savo žaidėjui nerungtyniauti Europos čempionate.

Tačiau pats A.Macijauskas vakar paneigė Graikijos spaudos pranešimus. "Tai visiška nesąmonė. Prieš 2005 m. Europos čempionatą tikrai buvau patyręs nedidelę traumą. Diagnozę nustatė medikai. Graikų žurnalistai dažnai rašo, kas šauna į galvą. Niekada neatsisakau ir neatsisakysiu žaisti rinktinėje, jei tik būsiu sveikas ir reikalingas komandai", – tinklalapiui atn.lt teigė Lietuvos krepšininkas.

Vis dėlto graikai laikosi savo versijos ir skelbia, kad po trečiadienio svarstymų "Olympiakos" gavo tvirtą kortą – jei krepšininkas melavo anksčiau, jis tai gali daryti ir dabar.

Vakar dienraščiui su R.Salwenu susisiekti nepavyko – buvo išjungti abu jo mobilieji telefonai.

Pirėjo klubas tvirtina, kad 28 m. 192 cm ūgio A.Macijauskas čiurnos traumą patyrė rugpjūčio pabaigoje treniruodamasis su profesionalais, o tai draudžiama pagal sutartį. Be to, "Olympiakos" į teismą iškviestas Vokietijos medikas liudijo, kad lietuvis serga osteoartritu ir negali toliau profesionaliai sportuoti, nes patirs naujų traumų. A.Macijauskas ir jo agentas tvirtina visiškai priešingai.

A.Macijauskas teisme kovoja dėl 4,5 mln. eurų, kuriuos per ateinančius dvejus metus turi išmokėti Pirėjo klubas. "Olympiakos" siekia sutartį nutraukti be kompensacijos.

Kitas lygos komiteto posėdis įvyks spalio 31 d., kai abi pusės galės pateikti savo pasiūlymus. Lapkričio 15 d. bus paskutinė, kai A.Macijauskas ir "Olympiakos" gali pasiekti taikų sprendimą. Jei taip neįvyks, komitetas savo verdiktą turėtų priimti iki Naujųjų metų.

A.Macijausko interviu 2005 m.

Savo skaitytojams pateikiame A.Macijausko atsakymus į žurnalistų klausimas prieš 2005 m. Europos čempionatą, rugsėjo 6 d.. Prieš tai rinktinės gydytojas Robertas Narkus informavo, kad žaidėjo kojos raumuo nėra įtrūkęs, nesikaupia skysčiai, tačiau raumuo nestipriai patemptas.

– Arvydai, kokia kojos būklė šiuo metu?

– Situacija gerėja, bet medikai rekomenduoja 10 dienų kojai suteikti ramybę.

– Ar Naujojo Orleano "Hornets" nekviečia jūsų gydytis į Ameriką?

– Ne, nes trauma nėra labai sunki. Tačiau, klubo vadovų nuomone, negaliu žaisti be reabilitacijos, nes per 10 dienų prarasiu sportinę formą ir nebūsiu pasirengęs iškart rungtyniauti. "Hornets" negali man uždrausti atstovauti Lietuvai. To ir nedaro, tik rekomenduoja. Tačiau rekomendaciją reikia suprasti, kaip patarimą. Tad vyrams Europos čempionate greičiausiai teks kautis be manęs.

– Klubo vadovų tonas buvo įsakmus ar prašantis?

– Buvo pasakyta, kad man geriau nežaisti Europos pirmenybėse. Tai suprantu ir aš pats, nes 10 dienų nesportavus iškart pradėti rungtyniauti visa jėga, yra milžiniška rizika vėl patirti traumą. Tokiu būdu susižeidęs, galbūt daugiau būčiau niekam nereikalingas ir rinktinei niekada nebepadėčiau.

Pagaliau aš gyvenu iš tų pinigų, kuriuos uždirbu klube, o ne rinktinėje. Aš myliu Lietuvą, jos žmones ir noriu atstovauti rinktinei. Todėl man skaudu, kad taip įvyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų