Pereiti į pagrindinį turinį

Atsisveikino su Europa ir su treneriu

Atsisveikino su Europa ir su treneriu
Atsisveikino su Europa ir su treneriu / Aliaus Koroliovo nuotr.

"Kauno" futbolininkai įmušė istorinį įvartį Italijos "Serie A" ekipai, tačiau išvengti dar vienos nesėkmės nesugebėjo. O vakar sprendimą pasitraukti iš "Kauno" priėmė ir ekipos strategas Jose Couceiro.

Pasirinko darbą rinktinėje

Irmantas Zelmikas galėtų atminimui pasidėti sportinius batelius, kuriuos avėdamas įspyrė kamuolį į Genujos "Sampdoria" vartus.

Iki šiol nė vienam Lietuvos klubui nebuvo tekę oficialiose varžybose išmėginti jėgų su Italijos elitinės lygos komanda, juo labiau – įmušti jai įvartį. "Kaunas" ir I.Zelmikas – pirmieji.

Susidūrimas su "Sampdoria" mūsų šalies čempionui buvo skaudus – Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) taurės turnyro mačas pralaimėtas bendru rezultatu 1:7. Pirmąją dvikovą rugsėjo 18-ąją savo aikštėje genujiečiai laimėjo 5:0, antrąją užvakar S.Dariaus ir S.Girėno stadione – 2:1.

Tačiau nuo liepos "Kauną" treniravusio portugalo J.Couceiro sprendimą pasitraukti lėmė ne šie pralaimėjimai. Kai jis tapo Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu, iškart pareiškė, kad ateityje treniruos tik vieną komandą. Apsispręsti jam reikėjo jau vakar.
"Mūsų komandos, norinčios apginti Lietuvos čempionės titulą, laukia labai sunki sezono pabaiga, o nuo pirmadienio J.Couceiro dvi savaites dirbs su rinktine. Tad kažkas turi dirbti su "Kaunu". Todėl vakar prašėme jo apsispręsti, su kuo lieka. Puikiai suprantame J.Couceiro pasirinkimą, nes Lietuvos futbolininkai labai gerai pradėjo pasaulio čempionato atrankos varžybas ir norint išlaikyti panašų lygį, darbui su rinktine reikės labai daug jėgų. Tačiau esame labai patenkinti portugalo darbo mūsų klube", – kalbėjo "Kauno" direktorius Romas Kontrimas.

FBK "Kauną" toliau treniruos baltarusis Andrejus Zygmantovičius, šiemet dirbęs komandos trenerių štabe, o praėjusią vasarą stovęs prie ekipos vairo.

A.Zygmantovičius 36 kartus yra atstovavęs SSRS rinktinei, 1982 m. su Minsko "Dinamo" tapo SSRS čempionu. Vėliau dar rungtyniavo "Groningen" (Olandija), Santandero "Racing" (Ispanija) ekipose. Trenerio karjerą baltarusis pradėjo Ispanijoje.

Laimėjo pirmąjį kėlinį

"Šį kartą žaidėme geriau nei Genujoje. Galėjome pasiekti lygiąsias, tačiau dėl šiurkščių klaidų gynyboje to padaryti nepavyko, nes varžovai už jas mus nubaudė", – po atsakomųjų rungtynių sakė tuo metu dar "Kauno" vyriausiuoju treneriu buvęs J.Couceiro.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų