Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl draudžiamų preparatų įkliuvo ne vien lietuviai

2012-07-20 09:15
Dėl draudžiamų preparatų įkliuvo ne vien lietuviai
Dėl draudžiamų preparatų įkliuvo ne vien lietuviai / shutterstock.com nuotr.

Lietuvos sporto bendruomenę po Aurimo Didžbalio ir Rasos Leleivytės dopingo skandalų šiek tiek gali paguosti tik tai, kad prieš Londono olimpiadą pažeidimų neišvengė ir kitų šalių atletai.

Vieną iš didžiausių smūgių patyrė Rusijos olimpinė rinktinė. Pagal biologinio paso duomenis dvejiems metams diskvalifikuotos lengvaatletės Nailija Julamanova, Svetlana Kliuka ir Eugenija Zinurova. Tyrimai patvirtino: bėgikės vartojo draudžiamus preparatus.

Maratono bėgikė N.Julamanova prarado ir 2010-ųjų Europos čempionato aukso medalį, kurį buvo perėmusi iš Živilės Balčiūnaitės, šiek tiek anksčiau diskvalifikuotos dėl dopingo.

Rusijos olimpiečių atvejis – tik antrasis per visą lengvosios atletikos istoriją, kai sportininkės buvo nubaustos remiantis biopaso duomenimis.

Londono olimpiadoje taip pat nestartuos JAV bėgikė Debbie Dunn – ji sučiupta vartojusi sintetinį testosteroną. Bulgarijos lengvaatletės Inos Jeftimovos organizme aptikta augimo hormono (HGH), o Lenkijos rutulio stūmikas Damianas Kusiakas ragavo stanozololo.

Uzbeskistano olimpietis, 2008-ųjų Pekino žaidynių dziudo imtynių vicečempionas Abdula Tangrijevas dvejus metus pailsės nuo sporto, nes rūkė marichuaną.

Kinijos plaukikė, 2009-ųjų pasaulio čempionė Li Zhesi, kaip ir R.Leleivytė, vartojo EPO – tai patvirtino A ir B mėginių tyrimai. Brazilijos olimpinės plaukimo rinktinės narį Glauberį Silvą įklampino sintetinis testosteronas, jo komandos draugę Flaviją Delaroli – tuaminoheptanas, o Pamelą Alenkar – furosemidas.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) vadovai patvirtino, kad dopingo testai bus atlikti visiems Londono olimpiados ir parolimpiados prizininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų