Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl taurės kovėsi Eurolygos čempionai

2009-06-03 23:59
Geriausias: V.Ginevičius (su kamuoliu) pripažintas naudingiausiuoju finalo rungtynių žaidėju.
Geriausias: V.Ginevičius (su kamuoliu) pripažintas naudingiausiuoju finalo rungtynių žaidėju. / Tomo Raginos nuotr.

Kova dėl "Kauno dienos" Didžiosios krepšinio taurės nė iš tolo nepriminė mėgėjų varžybų – aikštėje bėgiojo trys Eurolygos čempionai, olimpinių žaidynių ir Europos čempionato prizininkai.

Naudingiausias – V.Ginevičius

Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) ir "Kauno dienos" organizuotame turnyre Didžiosios taurės finale susigrūmė nemažai buvusių ir esamų krepšinio profesionalų turinčios komandos – "Voluktė" ir "TOP Sport-Arx Baltica".

Įtemptą ir permainingą mačą 88:80 laimėjo "Voluktė", kurią į priekį vedė Vidas Ginevičius, Arvydas Šikšnius, pastarojo treneris Vilniaus "Sakalų" ekipoje Nerijus Zabarauskas, taip pat "Žalgirio" treneris asistentas Darius Maskoliūnas.

Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas buvęs "Žalgirio" ir Lietuvos rinktinės gynėjas V.Ginevičius. Atsiimdamas jam skirtą skulptūrėlę gynėjas šyptelėjo: "Tokios dar neturėjau."

Trečią vietą turnyre iškovojo "Forto siena", 103:64 sutriuškinusi antrąją VDU ekipą. "Forto sienai" liūto dalį taškų pelnė profesionalūs žaidėjai Tomas Rinkevičius (31) ir Egidijus Dimša (27).

Geriausiais Didžiosios "Kauno dienos" taurės turnyro finalo ketverto rungtynių žaidėjais pripažinti A.Šikšnius, Saulius Štombergas ("TOP Sport-Arx Baltica"), E.Dimša ir Aurimas Karbauskas (VDU-2).

Eurolygos čempionai, olimpinių žaidynių prizininkai S.Štombergas, D.Maskoliūnas ir Tomas Masiulis – garsiausi "Kauno dienos" Didžiosios taurės turnyro žaidėjai.

Sezono pabaigos desertas

"Aš dėl "Kauno dienos" kovojau jau antrą kartą ir antrą kartą laimėjau, – džiaugėsi naudingiausias finalo rungtynių žaidėjas V.Ginevičius. – Anksti baigus sezoną parungtyniauti tokiose varžybose – vienas malonumas. Juolab kad ir partneriai geri, ir varžovai stiprūs. Man patiko."

Puikiai komandos žaidimui aikštėje vadovavęs įžaidėjas sakė, kad svarbiausia draugiškose varžybose – negauti traumos: "Tačiau visi krepšininkai apie tą patį galvojo, todėl ir patys pasisaugojome, ir varžovai nežaidė taip, kad traumuotų kitus. Nors laimėti visi norėjo."

Visi nugalėtojai dovanų gavo metinę "Kauno dienos" prenumeratą. 31 metų 194 cm ūgio V.Ginevičius sakė, kad miesto dienraštį greičiausiai skaitys tėvai, nes jis dar ketina tęsti karjerą užsienyje ir išvykti žada su šeima – žmona ir jau antrus metus skačiuojančiu sūnumi.

S.Štombergas – nesulaikomas

Atrodė, kad "TOP Sport -Arx Baltica" komandos niekas nesulaikys. Jos gretose rungtyniavo S.Štombergas, T.Masiulis, Vaidas Stiga, Singaras Tribė, Nacionalinės krepšinio lygos čempionate gerai užsirekomendavęs Žilvinas Kuklierius, Vytautas Tatarūnas. Vis dėlto laimėjo stipresnius gynėjus turėjusi ekipa.

Prieš dvejus metus profesionalo karjerą baigęs 35 metų 204 cm ūgio S.Štombergas, žaidęs beveik be keitimų, pelnė 33 taškus ir demonstravo puikią sportinę formą.

"Nespėjome derinių pasikartoti, – po pralaimėtų rungtynių bandė juokauti S.Štombergas. Ir surimtėjęs pridūrė: – Tokiose varžybose viską lemia paprastas žaidimas du prieš du. Varžovai, turėję profesionalų įžaidėją, šį krepšinio elementą atliko geriau. Tai ir lėmė jų pergalę. Sezono pabaigai toks turnyras – labai smagus, tik norėjome linksmesne gaida užbaigti."

Pasiteiravus, ar puikiai ne tik metimą, bet ir žaidimą jaučiantis puolėjas nežada grįžti į didįjį krepšinį, S.Štombergas mįslingai tarstelėjo: "Matysime."

Aišku viena – buvęs Eurolygos čempionas, olimpinių žaidynių prizininkas S.Štombergas meilę krepšiniui jaučia iki šiol ir būtų naudingas ne vienai pajėgiai komandai.

"Voluktei" – antroji taurė

"Voluktė" Didžiąją "Kauno dienos" taurę iškovojo antrus metus iš eilės. Negana to, šiemet "Voluktės" dubleriai laimėjo ir Mažąją "Kauno dienos" taurę, o dar viena "Voluktės" komanda vakar žaidė Supertaurės finale su SK "Dextera".

"Geriems sekasi. Iš tikrųjų norėjome laimėti, nes pergalė – viso gyvenimo tikslas ir ne tik krepšinyje, – šypsojosi komandos vadovas Evaldas Krygeris. – "TOP Sport-Arx Baltica" yra mūsų pagrdindiniai varžovai, todėl labai norėjome juos įveikti. Ši pergalė mums labai svarbi."

Pasiteiravus, kas skatina jį kviesti krepšinio žvaigždes į "Kauno dienos" turnyrus, E.Krygeris atsakė: "Krepšinis – mūsų laisvalaikis, o jį mėgstame leisti su draugais. Mes visi esame bičiuliai, o baigus sezoną krepšininkams dar yra noro truputį pajudėti, todėl ir susiburiame pažaisti."

Beje, "Voluktė" – tituluota komanda: pernai ji laimėjo pasaulio mėgėjų čempionatą. Nuo tada jai padeda ir "Sakalų" žaidėjas A.Šikšnius.


Rezultatas

"Voluktė" – "Top Sport-Arx Baltica" 88:80 (15:17, 29:15, 16:29, 28:19). V.Ginevičius 23, A.Šikšnius 22, P.Stasiulionis 13, N.Zabarauskas 9, D.Maskoliūnas 8, A.Žėkas 5, R.Lukoševičius ir Mindaugas Burneika – po 4/S.Štombergas 33, V.Stiga 20, Ž.Kuklierius 14, T.Masiulis 9, S.Tribė ir R.Mačiulaitis – po 2.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų