Pereiti į pagrindinį turinį

Geležiniam lietuviui – italų akibrokštas

2024-09-07 08:30 diena.lt inf.

„Motyvacija gerokai sumenko: iš pradžių buvo 100 proc., bet liko gal penkiolika“, – sakė žmogaus galimybių ribų tebeieškantis Tautvydas Grabauskas, startavęs Italijoje surengtose superekstremaliose ištvermės varžybose.

Nauja patirtis

47-erių metų kaunietis dalyvauja Šiaurės Italijoje, Brešijos provincijoje esančio Gardos ežero apylinkėse, vykstančiose trisdešimtgubo ultratriatlono varžybose „TripleDeca cont. Ultra Triathlon“.

Atletams per 45 dienas reikės 114 km nuplaukti, 5 400 km numinti dviračiu ir 1 266 km nubėgti.

„Iki šiol niekas pasaulyje to nebuvo bandęs“, – teigė T. Grabauskas, 2022 m. Šveicarijoje sėkmingai įveikęs dešimtgubą ultratriatloną, o 2023 m. – ir dvidešimtgubą.

Pergalė: lietuvis laimėjo 144 km plaukimo rungtį. / irontautvis.com nuotr.

Rezultatai – neoficialūs

Tačiau šįkart ambicingą išbandymą sutrikdė organizatoriai: per plaukimo rungtį sugedo įranga, tad kelias valandas sportininkų nuplauktą atstumą fiksavo tik pačių dalyvių komandos.

Galiausiai paaiškėjo, kad varžybų rezultatai bus neoficialūs. Tai patvirtino ir atletų oficialiai atsiprašiusi Italijos ultratriatlono federacija, apgailestavusi dėl sutrikusio elektros tiekimo.

„Bus medaliai, diplomai, tačiau tik tiek“, – kalbėjo T. Grabauskas, laimėjęs plaukimo varžybas (114 km – per 67 val. 59 min.).

Kaimynai: dviračių trasoje pagalbos ranką ištiesė lenko komanda. / irontautvis.com nuotr.

Antras buvo čekas Jurijus Tarca (75 val. 25 min.). Plaukimo rungčiai buvo skirtas 96 val. laiko limitas. Tarp moterų jo neviršijo amerikietė Lia Dreghiciu (94 val. 28 min.), kanadietė Shanda Hill (95 val. 18 min.), vietnamietė Thanh Vu (95 val. 47 min.).

Jau geriau kautis toliau ir, jeigu taip atsitiktų, nefinišuoti, nei pasitraukti po vienos rungties.

Antra rungtis – ant dviračio

„Žmonės buvo sutrikę, sugniuždyti emociškai. Kai kurie išvyko namo (vienas jų – brazilas Danielis de Oliveira, red. past.). Iš pradžių ir aš nenorėjau tęsti ultratriatlono, bet pasvarstęs persigalvojau. Jaučiu atsakomybę visiems mane palaikantiems ir padėjusiems pasiruošti šiam startui, rėmėjams. Daug prakaito išlieta, laiko išeikvota, daug investuota. Jau geriau kautis toliau ir, jeigu taip atsitiktų, nefinišuoti, nei sustoti ir pasitraukti po vienos rungties“, – sakė T. Grabauskas.

Pertraukėlė: Lenkijos ultratriatlonininkas A. Kostera taip atsigauna per dviračių varžybas. / adriankostera.com nuotr.

Tačiau, pradėjus sukti ratus dviračių trasoje, nuleido padangą.

„Gerai turėti draugų. Ačiū lenko Adriano Kosteros komandai, padėjusiai operatyviai pakeisti ratą“, – dėkojo lietuvis.

Vakar T. Grabauskas jau buvo numynęs per 500 km.

Tikimasi, kad „TripleDeca cont. Ultra Triathlon“ turėtų baigtis iki spalio 16-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų