Pereiti į pagrindinį turinį

Gimtinėje R.Meilutytės laukia dar vienas prizas

2012-12-11 10:12
Gimtinėje R.Meilutytės laukia dar vienas prizas
Gimtinėje R.Meilutytės laukia dar vienas prizas / activedevon.org nuotr.

Prieš rytoj Stambule prasidedantį pasaulio plaukimo trumpajame (25 m) baseine čempionatą Lietuvos rinktinės pažiba Rūta Meilutytė pripažinta geriausia 2012-ųjų Europos jaunąja sportininke.

Trofėjus ir stipendija

Londono olimpiados čempionę R.Meilutytę aukštai įvertino Europos olimpinių komitetų (EOK) asamblėja.

Penkiolikametė mūsų šalies plaukikė aplenkė 20 kitų sportininkų, kuriuos buvo atrinkę Senojo žemyno šalių olimpiniai komitetai. Tarp penkių finalininkų taip pat buvo Rumunijos gimnastė Larisa Iordache, Prancūzijos plaukikė Charlotte Bonnet, Austrijos kalnų slidininkas Marco Schwarzas ir Ukrainos gimnastas Olegas Stepko.

Geriausio Europos jaunojo sportininko rinkimai organizuoti antrąkart. Pernai pirmasis titulas buvo skirtas Lenkijos dviratininkui Tobiaszui Lisui.

R.Meilutytė apdovanojimų ceremonijoje nedalyvavo, nes ruošėsi planetos pirmenybėms. Lietuvei atiteko Europos olimpinių komitetų įsteigtas Piotro Nurowskio vardo prizas ir 12 000 eurų stipendija.

P.Nurowskio prizas buvo įsteigtas pernai, siekiant atminti lėktuvo katastrofoje prie Smolensko 2010 m. balandį žuvusį tuometį Lenkijos olimpinio komiteto prezidentą.

R.Meilutytės prizą atsiėmė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pasveikino telefonu

„Tikiuosi, kad jos fantastiška pergalė Londono olimpinėse žaidynėse ir šis įvertinimas įkvėps ir Lietuvos, ir kitų šalių jaunimą siekti aukštumų sporte bei kitose gyvenimo srityse“, – pranešime cituojama LTOK prezidentė.

D.Gudzinevičiūtė nugalėtoją pasveikino telefonu, o prizą įteiks po pasaulio pirmenybių arba prieš gruodžio 20–22 d. Anykščiuose vyksiantį Lietuvos plaukimo čempionatą, kuriame R.Meilutytė žada dalyvauti.

41-ojoje EOC asamblėjoje taip pat nuspręsta 2015 m. pirmą kartą surengti Europos žaidynes. Jos vyks Azerbaidžano sostinėje Baku. Europa iki šiol buvo vienintelis žemynas, kuris nerengė savo žaidynių.

Dalyvavimas nekainuos

Didelius pinigus ir daug dėmesio sportui pastaruoju metu skiriančio Azerbaidžano atstovai pažadėjo, kad surengs solidų renginį. Planuojama, kad žaidynėse sportininkai varžysis 15-oje sporto šakų. Šeimininkai visiems 49-iems EOC nariams pažadėjo, kad dalyvauti žaidynėse nieko nekainuos.

Anot EOC prezidento Patricko Hickey, Baku kandidatūra buvo tokia stipri, kad apie kitus variantus beveik nediskutuota.

Be D.Gudzinevičiūtės, renginyje Lietuvai taip pat atstovavo LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras ir naująją šalies sporto valdžią Europai pristatęs buvęs LTOK ilgametis prezidentas Artūras Poviliūnas.

Ši EOC sesija turėjo būti surengta Izraelio mieste Eilate, tačiau dėl karinio konflikto šioje šalyje renginys buvo perkeltas į Italijos sostinę. Asamblėjos dalyvius pasveikino Tarptautinės teniso federacijos (ITF) prezidentas Francesco Ricci-Bitti ir Romos meras Gianni Alemanno.

Roma rimtai svarsto galimybę 2024 m. surengti vasaros olimpines žaidynes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų