Pereiti į pagrindinį turinį

Golfo mėgėjų čempionate – atranka į Lietuvos rinktinę

2013-05-16 11:56
Golfo mėgėjų čempionate – atranka į Lietuvos rinktinę
Golfo mėgėjų čempionate – atranka į Lietuvos rinktinę / Vytauto Petriko nuotr.

Golfo sezono pradžią šalyje pažymės pirmasis rekordas – šios sporto šakos mėgėjų atvirame Lietuvos čempionate dalyvaus ir penkios dešimtys žaidėjų iš dešimties užsienio valstybių.

Gegužės 17–19 d. netoli Vievio, Pipiriškių geomorfologiniame draustinyje, įrengtame Sostinių golfo klubo aikštyne jėgas su lietuviais išmėgins šio žaidimo meistrai iš Vokietijos, Pietų Afrikos Respublikos (PAR), Suomijos, Estijos, Latvijos, Rusijos, Airijos, Didžiosios Britanijos, Belgijos ir Nyderlandų. Varžybose dalyvaus iš viso 100 golfo mėgėjų.

„Neabejojame, kad pažaisti golfą Lietuvoje atvyktų daugiau užsieniečių, jeigu tarptautiniai skrydžiai į mūsų šalį būtų intensyvesni“, – sakė Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Jauniausias varžybų dalyvis – 14-metis Gediminas Markevičius. 2012-ųjų LGF taurės laimėtojas tvirtino, kad rengiasi Europos vaikų golfo pirmenybėms. Pernai G.Markevičius atvirame Lietuvos golfo mėgėjų čempionate iškovojo bronzos medalį, nusileidęs tik vyresniems žaidėjams Kornelijui Baliukoniui ir Juozapui Budrikiui.

„Žiemą daug treniravausi užsienyje, kur šilčiau. Laimėjau savo amžiaus grupės Prancūzijos pirmenybes. Po to gavau kvietimą ir į pasaulio vaikų golfo čempionatą“, – kalbėjo G.Markevičius.

„Sostinių golfo klubo laukas – puikios kokybės. Manau, kad lietuviai nebus paskutiniai, nors tarp varžovų iš užsienio bus stiprių konkurentų. Po čempionato paaiškės galutinė Lietuvos rinktinės, dalyvausiančios Baltijos taurės turnyre Latvijoje, sudėtis“, – teigė R.Dovidaitis.

2016-aisiais Rio de Žaneiro vasaros olimpinių žaidynių programoje bus ir golfas, tačiau tikimybė, kad šioje olimpiadoje tarp 60 žaidėjų pamatysime ir Lietuvos atstovą, nedidelė.

„Atrankos barjerai – labai aukšti. Surinkti pakankamai reitingo taškų, kurie atvertų duris į žaidynes – sunki užduotis net patyrusiems gilias golfo tradicijas turinčių šalių meistrams, o Lietuvoje šis žaidimas gyvuoja tik truputį daugiau nei dešimt metų“, – sakė LGF prezidentas.

R.Dovidaitis pabrėžė, kad Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) šiemet beveik triskart padidino LGF programų finansavimą, o Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) 2013-iesiems neskyrė nė lito.

Šiuo metu šalyje veikia 6 golfo aikštynai. 2012-aisiais LGF reitingų lentelėse buvo klasifikuoti 147 vyrai ir 32 moterys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų