Pereiti į pagrindinį turinį

J.Kazlausko rinktinei – NBA žvaigždės dėmesys

Rezultatas: J.Kazlausko nuomone, tai, kad jo treniruojama Graikijos rinktinė pateko į Europos čempionato pusfinalį, – geras pasiekimas.
Rezultatas: J.Kazlausko nuomone, tai, kad jo treniruojama Graikijos rinktinė pateko į Europos čempionato pusfinalį, – geras pasiekimas. / AFP nuotr.

Europos krepšinio auksą vakar Lenkijoje dalijosi patyrusi pasaulio čempionė Ispanijos rinktinė ir jauniausia šių metų pirmenybėse Serbijos komanda.

Katovicai (Lenkija)

Pusfinalyje įsibėgėję ispanai lyg volu 82:64 (26:21, 23:19, 15:11, 18:13) pervažiavo Jono Kazlausko treniruojamus graikus.

J.Kazlauskas dar po ketvirtfinalio, kuriame jo auklėtiniai tik per pratęsimą 76:74 palaužė turkus, skundėsi nesąžininga varžybų sistema. Ispanai turėjo visa diena daugiau poilsio ir tai buvo matyti aikštėje. Graikai padarė net 20 klaidų, 6 kartus suklydo lyderis Vassilis Spanoulis.

Lietuvos krepšinio specialistas pirmajame kėlinyje buvo labai nepatenkintas teisėjų darbu. J.Kazlauską supykdė, kad skirtingai buvo traktuojami gana panašūs epizodai po abiem krepšiais. Arbitrai tik paaiškino savo sprendimus, bet techninės pražangos Graikijos rinktinės strategui neskyrė.

Antrojo kėlinio viduryje tribūnose su savo palyda pasirodė Allenas Iversonas. Buvęs NBA naudingiausias krepšininkas į Katovicus atvyko dalyvauti parodomajame "Reebok" kompanijos renginyje.

"Mačo pradžioje padarėme kelias klaidas dėl susikaupimo stokos ir leidome ispanams įgyti persvarą. Nors vėliau priartėjome, vis dėlto smulkių netikslumų, kai buvome susitarę daryti vienaip, o darėme kitaip, buvo gana daug. Kai jau daugmaž viskas tapo aišku, pradėjome galvoti apie rungtynes dėl bronzos medalių. Ši komanda jau pakankamai daug pasiekė Europos čempionate, tad mūsų neslegia psichologinė įtampa", – po rungtynių su ispanais kalbėjo J.Kazlauskas.

Kitame pusfinalyje Serbijos ir Slovėnijos rinktinės padovanojo tikrą krepšinio klasiką – tik pratęsus dvikovą 96:92 (11:19, 24:26, 21:12, 23:22, 17:13) triumfavo serbai.

Rungtynių didvyriu nugalėtojų gretose tapo įžaidėjas Milošas Teodosičius. Jo sąskaitoje po trijų kėlinių buvo 8 taškai, o kai nuskambėjo finalinė sirena – 32. Per ketvirtąjį kėlinį M.Teodosičius pelnė 16 taškų ir tritaškiu išlygino rezultatą, o per pratęsimą pridėjo dar dvi tolimas bombas ir nepaprastai svarbius baudų metimus.

Slovėnų ekipoje įspūdingai sužaidė broliai Lorbekai: Erazemas pelnė 25 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, Domenas surinko 22 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Abiem komandoms rungtynių arbitrai sušvilpė 70 pražangų. Serbai metė 39 (pataikė 32), slovėnai – net 49 (40) baudų. Aistrų katilą tarp dviejų "jugų" komandų bandė suvaldyti ir Tomas Jasevičius.

Vakar susitikime dėl 7-osios vietos Prancūzija (...) įveikė Kroatiją, dėl 5-osios vietos Turkija (...) nugalėjo Rusiją. Dėl bronzos medalių Graikija išmėgino jėgas su Slovėnija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų