Pereiti į pagrindinį turinį

Karatistų laukia iššūkiai Europos čempionate

2013-11-14 07:47 diena.lt inf.
organizatorių nuotr.

Jau šį penktadienį Rumunijos Oradea mieste prasideda Europos jaunučių (iki 16 metų) ir Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionatai. Šiais metais karat kiokušin mokyklos „Shodan“ auklėtiniai iškovojo rekordinį kiekį kelialapių – net 24 į svarbiausias sezone varžybas. Norint patekti į Lietuvos nacionalinę rinktinę reikėjo tapti Lietuvos čempionato prizininkais, o esant ypač dideliai konkurencijai tai buvo padaryti be galo sunku – kai kuriose svorio kategorijose varžėsi net virš 30 dalyvių.

Varžybos vyks tradicinėje kumitė (kova su varžovu) bei kata (kovos technikos demonstravimo)  rungtyse. Europos čempionate kata rungtyje jėgas išbandys Rima Barusaitė, Monika Tydikaitė, Ugnė Daukšaitė, Laurynas Vaičikauskas ir Julius Urbonas.

O kovų rungtyje į Lietuvos jaunučių nacionalinę rinktinę pateko vaikinai: Arvydas Rubinas ir Aivaras Jurevičius -50kg., Vilius Lipnickas, Gytis Ruzgys, Olegas Zemlianksij -55kg., Laurynas Vaičikauskas -60kg., Edvinas Juozaitis -65kg., Tomas Šėmys ir Julius Urbonas -70kg. Merginos:  Monika Tydikaitė -55kg., Rima Barusaitė -60kg., Ugnė Daukšaitė -65kg., Ieva Krivickaitė ir Monika Ryžkovaitė +65kg.
Į Lietuvos jaunimo nacionalinę rinktinę pateko Tautvydas Šniaukas -70kg., Tomas Struopus -85kg., Gintarė Tydikaitė -55kg., Julija Glotovaitė -65kg., Viktorija Mockutė -65kg.

Karate kiokušin mokyklos „Shodan“ vadovas, pasaulio vicečempionas Lukas Kubilius džiaugiasi, kad į nacionalinę komandą sugebėjo patekti tiek daug jo klubo atstovų ir tikisi kad nė vienam iš jų pavyks užkopti ant prizininkų pakylos. Surinkta tikrai pajėgi rinktinė ir pasiruošimas praėjo labai sklandžiai. Norėdama kuo geriau pasiruošti Europos čempionatui „Shodan“ mokykla surengė specialią pasiruošimo Europos čempionatui stovyklą Latvijoje, Liepojos Olimpinio pasirengimo centre. Už paramą organizuojant šią stovyklą sportininkai nuoširdžiai dėkoja Martinui Gusiatinui ir LPF „Gerumo versmė“.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų