Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune prisimintos Lietuvos sportininkų pergalės

2013-06-13 11:33
Kaune prisimintos Lietuvos sportininkų pergalės
Kaune prisimintos Lietuvos sportininkų pergalės / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos olimpinė šeima vakar Kaune minėjo iš karto dvi progas. Senamiesčio širdyje įsikūrusiame Lietuvos sporto muziejuje prisiminta nuo 1922 m. besitęsianti tautino olimpinio judėjimo raida ir pažymėta 25-erių metų Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atkūrimo sukaktis.

Nuo pat LTOK atkūrimo šešias kadencijas šalies sportui vadovavęs Artūras Poviliūnas pernai užleido kėdę 2000 m. Sidnėjaus olimpinių žaidynių čempionei Dainai Gudzinevičiūtei. Vakar ilgametis LTOK prezidentas padovanojo įspūdingą per daugiau nei du dešimtmečius sukauptą įvairių apdovanojimų ir trofėjų kolekciją sporto muziejui.

„Labai džiaugiuosi, kad LTOK garbės prezidentas nepagailėjo savo turtingos kolekcijos ir padovanojo ją mums. Visi šie gražūs apdovanojimai tikrai ras vietą mūsų patalpose, o nuo šiol pasigėrėti jais galės kiekvienas norintysis“, – pažymėjo muziejaus vadovas Pranas Majauskas. 

A. Poviliūnas džiaugėsi, kad sporto muziejuje atidaryta speciali ekspozicija, skirta ilgam nepriklausomos Lietuvos sportininkų nueitam keliui pažymėti. „Tai puiki proga pasidžiaugti visais sportininkais ir treneriais, kurie kūrė Lietuvos sportą. Manau, kad ne veltui šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, skaitydama metinį pranešimą, pažymėjo šalies sportinius pasiekimus. Tai visai mūsų sportininkų šeimai kelia pasididžiavimą“, – sakė A. Poviliūnas.

Jo įpėdinė D. Gudzinevičiūtė pažymėjo, kad 1991 m. Kaune įkurtas sporto muziejus – puiki vieta prisiminti iškiliausias mūsų šalies pergales. „Neseniai teko viešėti Ukrainoje ir Lenkijoje ir ten taip pat lankyti tų šalių sporto muziejuose. Galiu pasidžiaugti, kad mūsiškis tikrai niekuo jiems nenusileidžia. Džiaugiuosi, kad ir save radau įamžintą vienos ekspozicijos kampelyje“, – geros nuotaikos nestokojo legendinė šaulė.

Vakar Kaune atidaryta paroda veiks iki šių metų pabaigos. Specialiai parengta ir kilnojamoji ekspozicija. Tikimasi, kad ją galės išvysti visos šalies miestų ir miestelių gyventojai. Ši olimpinių relikvijų kelionė prasidės birželio 15-ąją Alytuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų