Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno ir Vilniaus klubų staigmenos – skirtingos

2013-04-05 15:00
Kauno ir Vilniaus klubų staigmenos – skirtingos
Kauno ir Vilniaus klubų staigmenos – skirtingos / Artūro Morozovo nuotr.

Vakar Maskvoje susumuoti VTB Vieningosios krepšinio lygos reguliariojo sezono rezultatai. Renginyje dažnai skambėjo ir Kauno „Žalgirio“ vardas.

Laukia premijų

VTB lygos vadovybė patvirtino, kad Lietuvos čempionų komanda, laimėjusi 16 iš 18 rungtynių, tapusi reguliariojo sezono nugalėtoja bei iškart patekusi į ketvirtfinalį, pelnė ir solidžiausią piniginę premiją – maždaug 394 tūkst. litų.

Dar beveik 250 tūkst. litų Kauno klubui teks už tai, kad šių pirmenybių mačus „Žalgirio“ arenoje lankė daugiausiai sirgalių.

„Kol kas šie pinigai mūsų sąskaitos nepasiekė, bet tai – jau garantuotos pajamos“, – sakė Rusijos sostinėje viešėjęs „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

15 reguliariojo sezono rungtynių laimėjo Maskvos CSKA, po 14 – Maskvos srities „Chimki“ ir Kazanės „Uniks“ komandos.

Autsaideriai turi viltį

Naudingiausiuoju VTB Vieningosios lygos reguliariojo sezono žaidėju išrinktas Rygos VEF legionierius Earlas Jerrodas Rowlandas. Susumavus sirgalių ir ekspertų apklausos bei varžybų statistikos rezultatus, amerikietis surinko 19 taškų ir aplenkė graiką Nicholasą Calathesą iš Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (12 tšk.) bei „Žalgirio“ puolėją Kšištofą Lavrinovičių (9 tšk.).

Į dešimtuką taip pat pateko „Doneck“ (Ukraina) ekipai atstovaujantis Darius Songaila (8 tšk.) bei „Lokomotiv-Kuban“ komandoje rungtyniaujantis Mantas Kalnietis (2 tšk.).

„Manau, kad šis sezonas buvo gerokai įdomesnis, nei pernykštis, nes varžybose užfiksuota daugiau netikėtų rezultatų. Kas galėjo tikėtis, kad “Žalgiris„ dukart įveiks CSKA ir savo grupėje užims pirmąją vietą? Pasitempė Samaros “Krasnyje Krylja„, o kai kuriuose mačuose VEF žaidimas buvo Eurolygos lygio, – kalbėjo VTB Vieningosiosios krepšinio lygos prezidentas Sergejus Ivanovas. – Nemaloni staigmena – Vilniaus “Lietuvos ryto„ pasirodymas. Pernai užėmę trečiąją vietą, šiemet vilniečiai nepateko net į atkrintamąsias varžybas. Autsaideriai Klaipėdos “Neptūnas„ ir Talino “Kalev/Cramo„ turi šansų išlikti lygoje. Jeigu iki liepos 15-osios paaiškės, kad yra naujų kandidatų dalyvauti čempionate, bus surengtas atrankos turnyras, kuriame savo pozicijas galės apginti ir Klaipėdos bei Talino ekipos.“

Daugumos klubų vadovai taip pat pripažino, kad viena didžiausių šio sezono sensacijų ta, kad „Lietuvos rytas“ liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Laukia ketvirtfinalis

Pasak P.Motiejūno, VTB lygos vadovai buvo informuoti apie padėtį „Žalgiryje“.

„Papasakojome, kokios įvyko permainos klubo valdyboje, ką darome, kad įveiktume krizę“, – teigė P.Motiejūnas.

Ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių žalgiriečiai pradės dvikova gegužės 16-ąją su Sankt Peterburgo „Spartak“ arba Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ krepšininkais, kurie pirmiausia varžysis aštuntfinalyje.

Vieningosios lygos rėmėjų gretas papildė Lenkijos kompanija „Asseco Poland SA“, remianti ir Gdynės vyrų krepšinio klubą, kuriame yra dirbęs Tomas Pačėsas – dabartinis VTB lygos vykdomasis direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų