Pereiti į pagrindinį turinį

Kursko ekipos naujokė A.Bimbaitė jaučiasi pritapusi Rusijoje

2009-10-28 14:00
Legionierė: grįžusi trumpam į Lietuvą A.Bimbaitė spėjo palinkėti sėkmės savo buvusiai komandai.
Legionierė: grįžusi trumpam į Lietuvą A.Bimbaitė spėjo palinkėti sėkmės savo buvusiai komandai. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Apsiprasti naujoje komandoje krepšininkei Aušrai Bimbaitei padėjo puikiai pažįstamos žaidimo schemos.

Po devynerių metų Vilniaus TEO klube – kelionė į Rusijos pietvakarius. Tokiu maršrutu praėjusią vasarą pasisuko gynėjos A.Bimbaitės karjera, atvedusi ją į Kursko "Dinamo" ekipą.

Atvykti į Rusiją A.Bimbaitę pakvietė buvęs TEO treneris Algirdas Paulauskas, "Dinamo" krepšininkėms vadovaujantis kartu su savo ilgamečiu asistentu Alfredu Vainausku. Nuo senų laikų pažįstamas trenerių propaguojamo krepšinio braižas A.Bimbaitei padėjo greičiau įsilieti į komandą.

"Pritapti buvo lengva. Kurske man viskas tinka. Aplinka maloni, su panelėmis sutariu. Iki šiol nebuvo jokių nepatogumų", – dienraščiui teigė 27-erių 179 cm ūgio krepšininkė.

Kurske A.Bimbaitė įsikūrė atskirai nuo savo geros draugės Sandros Valužytės-Linkevičienės, "Dinamo" komandoje rungtyniaujančios antrą sezoną. Gynėja teigė esanti patenkinta gyvenimo sąlygomis bei Kurske randanti užsiėmimų ir be krepšinio.

Pirmadienį A.Bimbaitė kelioms dienoms sugrįžo į Lietuvą – krepšininkė tvarkosi Rusijos darbo vizą. Žaidėja spėjo pasilabinti ir palinkėti sėkmės buvusioms TEO komandos draugėms, šiandien išvykoje pradedančioms Eurolygos sezoną rungtynėmis su Jekaterinburgo UGMK.

Nors A.Bimbaitė nesiryžo vertinti atjaunėjusios TEO ekipos galimybių, ji pripažino, kad UGMK krepšininkės ne be reikalo yra laikomos dvikovos favoritėmis. "Įkąsti joms yra tikrai sunkiai įmanoma", – sakė krepšininkė.

Šiuo metu "Dinamo" Rusijos superlygoje, kurioje dalyvauja 9 komandos, dalijasi 3–4 vietomis. Pasak A.Bimbaitės, Kursko komanda norėtų laimėti pirmenybių bronzos medalius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų