Pereiti į pagrindinį turinį

Lankininkai po Europą keliavo savo automobiliu

2009-06-09 18:56
Lankininkai po Europą keliavo savo automobiliu
Lankininkai po Europą keliavo savo automobiliu / LLF nuotr. V.Šigauskas (dešinėje) pasiekė absoliutų Lietuvos rekordą.

Birželio 2-7 d. Antalijos mieste (Turkija) vyko pasaulio šaudymo iš lanko taurės trečiojo etapo varžybos. Jose dalyvavo Lietuvos lankininkai Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina.

V.Šigauskas savo rezultatais vėl privertė pasitempti Lietuvos lankininkų federacijos (LLF) sportininkus, šaudančius skriemuliniais lankais. Šaudydamas iš 30 metrų V. Šigauskas pasiekė absoliutų Lietuvos rekordą - iš 360 galimų taškų pataikė 360.

Šių varžybų rezultatai bendroje įskaitoje buvo žemesni nei antrajame pasaulio taurės etape Poreče (Kroatija).

J.Babinina 1/64 finalo dvikovoje susitiko su Turkijos lankininke Uysal Sevinc ir laimėjo rezultatu 112:105. Kitoje 1/32 finalo dvikovoje ji kovojo su pasaulio rekordininke ir pasaulio reitinge pirmąją vietą užimančia JAV lankininke Van Natta Jamie. Ši lankininkė buvo pajėgesnė ir nugalėjo rezultatu 113:111. Bendroje įskaitoje sportininkė iš Lietuvos užėmė 18 vietą.

V.Šigauskas 1/64 finalo dvikovoje susitiko su labai stipriu Austrijos lankininku Georgu Dollingeriu. Abu sportininkai dvikovą baigė vienodu rezultatu 114:114. Po persišaudymo sėkmė nusišypsojo Austrijos lankininkui, kuris pataikė vienu tašku daugiau ir pateko į kitą varžybų etapą.

Po trijų pasaulio taurės etapų V.Šigauskas bendroje įskaitoje yra 14 vietoje. Kitas, finalinis, etapas vyks Kinijoje, Šanhajuje. Trūkstant finansavimo, Lietuvos lankininkai atstovauti Lietuvai tolimoje šalyje už asmenines lėšas neturės galimybių.

LLF informavo, kad Lietuvos lankininkai per pusantro mėnesio nuosavu automobiliu į varžybas atstovauti Lietuvai nuvažiavo per 14 tūkst. km. Užimdami prizines vietas ir tapdami finalininkais pasaulio taurės etapuose, lankininkai iš Lietuvos buvo viso pasaulio lankininkų dėmesio centre.

Pasaulio taurės trečiojo etapo varžybos Antalijoje V.Šigauskui ir J.Babininai galėjo būti gerokai sėkmingesnės, jei nebūtų tekę išlaikyti varginančias keliones automobiliu iš vienos šalies į kitą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų