Pereiti į pagrindinį turinį

Legionieriai džiaugėsi sugrįžę į namus

Kaune dvi dienas vyks aukščiausiojo lygio krepšinio varžybos – Vieningosios krepšinio lygos VTB finalo ketverto turnyras. Jame kausis trys Eurolygos komandos ir viena, žaidžianti Europos taurės turnyre.

Prieš "Žalgirį" – pirmąkart

Šįvakar pusfinalyje varžysis Maskvos CSKA ir Maskvos srities "Chimki" bei Kauno "Žalgiris" ir Kazanės "Uniks". Rytoj šių porų laimėtojai kausis dėl pagrindinio prizo, o pralaimėjusios – dėl trečiosios vietos.

Šis turnyras įdomiausias dėl lietuviškų akcentų – visose komandose yra Lietuvos krepšininkų, o "Uniks" ekipoje – ir trenerių.

Pirmoji vakar į Lietuvą atskrido "Uniks" delegacija. Komandos vyriausiasis treneris Valdemaras Chomičius liko Vilniuje, o į Kauną atvyko vėliau.

Saulius Štombergas su komanda atkeliavo iki "Kauno" viešbučio, tačiau jame neapsistojo – jam leista šias dienas gyventi namuose, kur jo laukė šeima.

– Sauliau, kiek jūsų komandai svarbios šios lygos varžybos? – dienraštis pasiteiravo S.Štombergo.

– Jos nėra kaip Europos čempionatas ar Rusijos superlygos pirmenybės, bet sezonas neilgas, komandos – pajėgios, todėl buvo įdomu sužaisti. Ir finalo ketvertas – stiprus, nesinori pralaimėti. Neabejoju, kad visi žais susikaupę, nes dar tik sezono vidurys, ekipos kupinos jėgų.

– Jūs, kaip ir Valdemaras Chomičius, tikriausiai džiaugiatės proga apsilankyti Lietuvoje, susitikti su artimaisiais?

– Žinoma, labai gerai, kad finalo ketverto turnyrą surengė Kaune. Tiesiog pasakiškas sprendimas.

– Ar studijavote "Žalgirio" žaidimą?

– Šiais laikais varžovai vieni apie kitus žino beveik viską. Mūsų ir "Žalgirio" dvikovai didelės įtakos turės žaidėjų nusiteikimas, kovingumas, sėkmę lems tai, kaip komandoms pavyks įgyvendinti tai, ką jos bus suplanavusios. Be to, svarbu, kokia krepšininkų fizinė forma, nes teks sužaisti dvejas rungtynes iš eilės. Mes į Kauną atvykome geros nuotaikos, nes laimėjome paskutinę Rusijos čempionato dvikovą ir įveikėme ne bet ką, o CSKA.

– Kuo išskirtinės jums bus rungtynės prieš žalgiriečius?

– Tai bus pirmas kartas, kai žaisiu prieš "Žalgirį". Mėginau prisiminti, ar neklystu. Pasirodo, ne. Po to, kai išėjau iš Kauno komandos, nė karto nežaidžiau prieš ją. Bus įdomu.

Nori žaisti dėl kauniečių

Į Lietuvą džiaugiasi sugrįžęs ir CSKA žaidėjas Ramūnas Šiškauskas: "Visada malonu namo parvykti. Smagu, kad dar ne sykį šį sezoną atvažiuosiu."

Ar dėl rankos traumos jis žais VTB finalo ketverto turnyre, vakar dar nebuvo aišku – pranešimai buvo prieštaringi.

"Rankos skausmas jaučiasi, žiūresiu šiandien, kaip bus per treniruotę. Tačiau tikiuosi žaisti, norisi kauniečiams šventę padaryti", – šypsojosi vienas CSKA lyderių.

Varžovams žada siurprizų

"Žalgirio" komandos treniruotėje buvo visa aukščiausioji klubo valdžia – klubo savininkas Vladimiras Romanovas ir klubo prezidentas Arvydas Sabonis. Visi atrodė gerai nusiteikę – vienas svarbus Eurolygos etapas jau įveiktas, o VTB finalo ketverto turnyras komandai bus lyg desertas. Svarbiausios kovos – Eurolygos antrasis etapas – prasidės kitą savaitę.

"Žalgiris" VTB turnyre turės verstis be sergančių Artūro Milaknio ir Šarūno Vasiliausko bei traumą besigydančio Traviso Watsono.

– Treneri, ar šis turnyras jūsų komandai – vienas pasirengimo etapų Eurolygos šešioliktuko varžyboms? – paklausėme "Žalgirio" stratego Ramūno Butauto.

– Mes neskirstome priešininkų į silpnus ir stiprius, o varžybų – į svarbias ir antraeiles. Kiekvieną kartą išėję į aikštę stengiamės pademonstruoti geriausia, ką mokame ir siekiame nugalėti bet kurį varžovą. Šiame finalo ketverto turnyre visi oponentai – labai pajėgūs, sunku prognozuoti, kaip susiklostys mačai, kas laimės. Mes kruopščiai ir atsakingai rengiamės abiem dvikovoms, norime išmėginti kai kurias naujoves, pateikti varžovams tam tikrų siurprizų.

– Šiandien pusfinalyje kovosite prieš kito lietuvio – V.Chomičiaus – treniruojamą komandą. Ką galvojate apie šią akistatą?

– Nesureikšminu tokių dalykų, nes visoms rungtynėms rengiuosi vienodai. Man nesvarbu, prieš ką žaisti ir kur žaisti.

– Kokius tikslus "Žalgiriui" šiame turnyre kelia klubo šeimininkai?

– Kiekvieno klubo savininkas ar sirgalius nori, kad jo komanda laimėtų. Ne išimtis ir "Žalgirio" klubo prezidentas bei visa vadovybė. Bet jie tikriausiai yra realistai ir supranta, kad kad mūsų jauna ekipa patirtimi ir meistriškumu kol kas neprilygsta trims pajėgiausiems Rusijos klubams. Vis dėlto mes stengsimės nenuvilti ir paneigti skeptiškas kai kurių specialistų prognozes.

– Bet jūs norite pratęsti "Žalgirio" pergalių seriją?

– Žinoma! Kaipgi to nenorėti?


Tvarkaraštis

Ketvirtadienis

18 val. CSKA – "Chimki"

20 val. turnyro atidarymas

21 val. "Žalgiris" – "Uniks"

Penktadienis

18.30 val. rungtynės dėl 3 vietos

21 val. finalas


TV anonsas

Vieningosios krepšinio lygos finalinio ketverto tiesioginė rungtynių transliacija ketvirtadienį ir penktadienį – per SPORT1.12 valandų tiesioginėje SPORT1 transliacijoje bus ne tik finalinės krepšinio kovos, bet ir legendinių žaidėjų išpažintys, pikantiški kadrai. SPORT1 pasirengė ilgiausiam tiesioginių transliacijų maratonui televizijos istorijoje. Į Kauną išsiųstos beveik visos televizijos pajėgos – trys komentatoriai, dešimt operatorių, kilnojamoji televizijos stotis, režisieriai ir žurnalistai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų