Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių rankininkių tikslas – pagaliau laimėti

2014-03-26 09:10 diena.lt inf.
Romo ir Lolitos Magelinskų dukra Laura Austrijos rinktinei jau yra pelniusi 238 įvarčius.
Romo ir Lolitos Magelinskų dukra Laura Austrijos rinktinei jau yra pelniusi 238 įvarčius. / newsgo.de nuotr.

Ne stipriausios sudėties Lietuvos moterų rankinio rinktinė mėgins Europos čempionato atrankos varžybose iškovoti pirmą pergalę.

Austrių ekipoje – tautietės

Rytoj Panevėžio "Cido" arenoje lietuvės išmėgins jėgas su Austrijos komanda. Tai bus Europos čempionato atrankos 1-osios grupės trečio turo dvikova.

Pirmąsias dvejas rungtynes Lietuvos rankininkės pernai spalio pabaigoje pralaimėjo – svečiuose 27:30 nusileido ukrainietėms, o savo aikštėje 31:38 – triskart (1994, 1996 ir 2002 m.) Europos čempionėms danėms.

Austrijos ekipa, kuriai atstovauja ir Agnė Grigaitė bei Laura Magelinskas, išvykoje 27:42 pripažino Danijos rinktinės pranašumą ir savo aikštėje 34:28 įveikė ukrainietes.

Lyderė nepadės

"Prieš dešimt metų atkrintamosiose varžybose kovėmės su austrėmis dėl kelialapio į 1994-ųjų Europos čempionato finalo turnyrą. Tada pirmą susitikimą pralaimėjome vienu įvarčiu, o antrą – dviem. Austrijos rankininkės nežaidė 2012-ųjų Europos čempionato finalo turnyre Serbijoje, bet šios šalies nacionalinė komanda atsigauna, nes užaugo nauja žaidėjų karta", – apie būsimas varžoves kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Strategas apgailestavo, kad mūsų ekipai nepadės viena lyderių – Vokietijos klubui "Frisch auf Goeppingen" atstovaujanti Birutė Stellbrink. Ji atsigauna po kelio raiščių operacijos.

"Gaila, kad nebus Birutės. Be to, kelio skausmus pirmadienį per vakarinę treniruotę pajuto ir Prancūzijoje žaidžianti Živilė Jurgutytė. Ji konsultuojasi su gydytojais, tad ar galės žaisti Panevėžyje, kol kas negaliu pasakyti. Daivos Aleksandravičiūtės neišleido Vokietijos klubas "Zwickau". Kad ir kaip būtų, trauktis jau nėra kur, mes norime laimėti", – sakė vyriausiasis treneris.

Dvikovai su Austrijos rinktine A.Skarbalius pakvietė ruoštis septyniolika rankininkių, trylika iš jų – Lietuvos klubų žaidėjos, keturios – legionierės.

Tikslas – dvi pergalės

"Pavojingiausios mūsų varžovių gretose – įžaidėjos, todėl joms skirsime ypatingą dėmesį. Be to, lietuvėms tai bus paskutinis šansas išsaugoti viltis kovojant dėl 1–2 vietų, todėl jos bus ypač motyvuotos. Mes taip pat stengsimės laimėti ir ne vien Lietuvoje, bet ir savo aikštėje", – pabrėžė Austrijos rinktinės vyriausiasis treneris Herbertas Muelleris.

Atsakomoji lietuvių ir austrių dvikova numatyta kovo 29-ąją Brėgenco "Rieden-Vorkloster" arenoje.

Į Europos čempionato finalo turnyrą, kuris gruodžio 7–21 d. vyks Vengrijoje ir Kroatijoje, iš 7 atrankos grupių pateks po dvi stipriausias komandas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų