Pereiti į pagrindinį turinį

Olimpines žaidynes dengiantis rūkas koreguoja ir Lietuvos slidininkų treniruotes

2014-02-17 15:41 diena.lt inf.
Rokas Zaveckas
Rokas Zaveckas / V.Skaraičio/BFL nuotr.

Olimpines žaidynes paralyžiuojantis rūkas, dėl kurio pirmadienį atidėtos biatlono ir snieglenčių varžybos, keičia ir kalnų slidininkų, tarp jų ir dviejų lietuvių, planus.

Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pranešimo, antradienį slalomo milžino varžybose startuosianti 19-metė Ieva Januškevičiūtė pirmadienį neturėjo progos išbandyti šlaito, ant kurio vyks lenktynės, kadangi dėl nepalankių oro sąlygų pratybos atšauktos.

Nors orai kelia galvosūkį žaidynių rengėjams, I.Januškevičiūtė ir kitas žaidynių debiutantas 17-metis Rokas Zaveckas ir pirmadienį nesėdėjo sudėję rankų. Jie plušėjo pakilę dar aukščiau, kur nėra rūko ir sniegas kietas, o ne patežęs.

"Mes treniravomės ant kieto, stataus šlaito. Trasas ten pasistatė austrai, vokiečiai su šveicarais ir mes. Prie mūsų prisijungė ir daugiau mažų šalių atstovų, tad vyko tarptautinė treniruotė", - LTOK svetainėje cituojamas kalnų slidininkų treneris Giedrius Zaveckas.

Jau pora dienų treneriui ant šlaito talkina ir Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos prezidentas Paulius Augūnas.

"Įspūdinga. Ir organizacija, ir trasų parengimas, ir saugumas. Iš Lietuvos galima buvo susidaryti kiek kitokį vaizdą, kai skaitėme, kaip čia baisu. Žinoma, yra ir nebaigtų dalykų, bet tai natūralu, kai plyname lauke statomi tokie objektai", - pirmaisiais įspūdžiais iš Sočio žaidynių dalijosi P.Augūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų