Pereiti į pagrindinį turinį

Olimpiniai medaliai: kas iškovojo daugiausiai ir ką lenkiame mes?

2024-08-10 13:10
LNK.lt inf.

Paryžiaus olimpinės žaidynės artėja prie pabaigos – liko vos dvi dienos varžybų, po kurių paaiškės paskutiniai medalininkai.

LTOK nuotr.

Lietuva šiuo metu savo sąskaitoje turi keturis medalius – bronzą iškovojo vienvietės valties irkluotoja Viktorija Senkutė ir trijulių krepšinio rinktinė, kurią sudaro Aurelijus Pukelis, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis. Taip pat pastarosiomis dienomis dukart pasidabinome sidabru – disko metimo rungtyje šios prabos medalį iškovojo Mykolas Alekna, o breiko varžybose tokį pat medalį laimėjo jauniausia Lietuvos delegacijos narė Dominika Banevič.

Su keturiais medaliais Lietuva šiuo metu rikiuojasi 66 vietoje. Lenkiame tokias Europos valstybes kaip Portugalija (3 medaliai), Kosovas (2), Kipras (1), Slovakija (1).

Šiuolaikinės penkiakovės atletė Laura Asadauskaitė laikoma viena favoričių, kuri gali Lietuvai padovanoti dar vieną medalį (LTOK nuotr.)

Be medalių savo sąskaitoje kol kas yra ir Lietuvos kaimynai Latvija ir Estija. Prizinių vietų iš europiečių dar nėra laimėję ir Šiaurės Makedonija, Albanija, Liuksemburgas, Lichtenšteinas, Islandija, Suomija, Bosnija ir Hercegovina, Andora.

LNK reportažas:

Lenkija su septyniais medaliais šiuo metu yra 46 vietoje.

Daugiausiai prizinių vietų iškovojo Jungtinės Amerikos Valstijos. Amerikiečiai laimėjo net 33 aukso medalius, o iš viso jų sąskaitoje – net 111 medalių.

Antroje vietoje rikiuojasi Kinija su tiek pat aukso medalių, tačiau bendrai turi 83. Treti – australai – iškovojo 48 medalius.

Olimpinių žaidynių šeimininkai prancūzai bendrai laimėjo net 56 medalius, tačiau aukso – tik 14, todėl užima 6 vietą tarp visų dalyvių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų