Pereiti į pagrindinį turinį

Palangoje krepšinio rinktinė ieškos naujo braižo

2009-07-27 09:59
Pažanga: L.Kleiza į stovyklą atvyko geresnės formos nei praėjusiais metais.
Pažanga: L.Kleiza į stovyklą atvyko geresnės formos nei praėjusiais metais. / Tomo Tumalovičiaus (www.reporteris.com) nuotr.

42 dienos, 16 žaidėjų ir 10 draugiškų rungtynių. Naudodami šiuos dėmenis, Lietuvos krepšinio rinktinės treneriai turi išspręsti lygtį – sukurti naują žaidimo modelį.

Vakar Lietuvos rinktinė baigė savaitės trukmės stovyklą Druskininkuose ir pajudėjo į Palangą. Pajūryje krepšininkai plušės dvi savaites, bet jau kitokiu grafiku.

Druskininkuose pagrindinis viršininkas buvo fizinio pasirengimo treneris Virginijus Mikalauskas, o nuo šiandien krepšininkai jau pateks į vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto ir jo padėjėjų rankas.

"Rytines treniruotes skirsime gynybai, o vakarinėse gerinsime puolimą, – savo planus šeštadienį tinklalapiui basketnews.lt dėstė R.Butautas. – Mūsų stiprioji pusė (Europos čempionate Lenkijoje) bus gera gynyba ir greitas puolimas. Stengsimės daugiau išnaudoti aukštaūgius."

R.Butautas turės braižyti naujas schemas, kaip "maitinti" kamuoliais galingus rinktinės aukštaūgius. Iki šiol tai dažniausiai darę Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas ir Rimantas Kaukėnas šią vasarą neatvyko į rinktinę.

Tačiau rinktinės kandidatai nepuola į paniką. Vienas paskutiniųjų prie stovyklos prisijungusių puolėjas Linas Kleiza tikino, kad kiti žaidėjai pasirengę kompensuoti lyderių netektį.

"Gaila, kad netekome pajėgių žaidėjų, bet atėjo kartų kaita. Ateina nauji žaidėjai, kurie nori daug ką įrodyti. Tai nėra blogai, viskas išeis tik į gera. Laiko yra, todėl susižaidę parodysime gerus rezultatus. Jei mums viską pavyks padaryti, turime šansų nuveikti šį tą ypatinga", – aiškino L.Kleiza.

Sutarties kitam sezonui vis dar laukiantis 24 metų 203 cm ūgio puolėjas šią vasarą prie rinktinės stovyklos prisidėjo geresnės sportinės formos nei pernai prieš Pekino olimpiadą. V.Mikalauskas tą patį galėjo pasakyti apie daugelį rinktinės krepšininkų.

"Šiemet padėtis tikrai geresnė. Matyti, kad vyrai ne vien atostogavo", – teigė visiems kandidatams individualias pasirengimo programas iš anksto išsiuntęs treneris.

Druskininkuose krepšininkai rado laiko ir lažyboms. Robertas Javtokas, Simas Jasaitis, Mantas Kalnietis, Artūras Jomantas ir trenerio asistentas Rimas Kurtinaitis varžėsi metimų iš aikštės vidurio varžybose. Surinktą "banką" (250 litų) per pusę pasidalijo M.Kalnietis ir A.Jomantas.

"Vyrai dirba labai noriai. Komandoje vyrauja puiki aura", – džiaugėsi R.Butautas.

Kaip šią aurą pavyks perkelti į krepšinio aikštę, rinktinės strategas galės pamatyti jau rugpjūčio 12 d. Tada lietuviai žais pirmas draugiškas rungtynes su Kęstučio Kemzūros treniruojama Latvijos rinktine.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų