Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmoji oficiali grandų dvikova 2009-aisiais: "Žalgiris" - "Lietuvos rytas"

2009-11-21 14:34
Akistata: pirmąją sezono dvikovą buvo laimėję žalgiriečiai.
Akistata: pirmąją sezono dvikovą buvo laimėję žalgiriečiai. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Stipriausios Lietuvos krepšinio lygos komandos šeštadienį stoja į pirmąją oficialią dvikovą. "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" rungtynių neužgožė net Lietuvoje prasidėjusi gripo pandemija.

Nors dėl Lietuvoje aktyviai siaučiančios gripo pandemijos vienos po kitų atidedamos sporto varžybos, centrinė "Kalnapilio" – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikova šiandien Kaune vis dėlto įvyks. "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" mačas sporto halėje prasidės 19.15 val. nepaisant to, kad ir komandų gydytojai, ir vyriausiasis šalies epidemiologas rekomendavo atšaukti masinio susibūrimo renginius.

Abi komandos jau buvo patyrusios ligos antpuolį. Vilniečiai pirmieji pradėjo sirgti ir dabar jau yra visi sveiki. "Žalgirio" krepšininkai iš ligos gniaužtų baigia vaduotis tik šiomis dienomis. Vakar į treniruotę atėjo paskutinis iš pagrindinių žaidėjų susirgęs vidurio puolėjas Mirza Begičius.

Tačiau ligos ir daugybė rungtynių privertė "Žalgirio" trenerius truputį sumažinti krūvius.

"Rytinėje treniruotėje krūvį ribojame ir tiems krepšininkams, kurie daug žaidė trečiadienį su Ukrainos "Azovmaš" ekipa. Jiems irgi reikėjo atstatyti tiek fizines, tiek emocines jėgas", – sakė G.Krapikas. Vakaro treniruotėje jau visa jėga sportavo visi šiandien rungtyniausiantys krepšininkai.

"Lietuvos ryto" strategas Rimas Kurtinaitis ramiai laukė dvikovos su svarbiausiais varžovais Lietuvoje.

"Abi komandos yra įgavusios sportinę formą, turėtų būti įdomios rungtynės. Mes visada nusiteikę žaisti maksimaliai. Jei pavyks, gal ir nugalėsime. Jei ne, tragedijos iš to nedarysime, nes viskas spręsis pavasarį", – portalui bc.lrytas.lt sakė R.Kurtinaitis.

Jis akcentavo abiejų ekipų atsarginių žaidėjų indėlį. R.Kurtinaitis atkreipė dėmesį, kad "Žalgirio" atsarginiai ne visada sėkmingai įsilieja į žaidimą. "O mes šiuo metu žaidžiame lygiau, nepatiriame didelio diskomforto po pirmų keitimų. Bet negalima tikėtis, kad taip bus visada ir "Žalgirio" atsarginiai krepšininkai nesužais šiose rungtynėse", – portalas citavo vilniečių trenerį.

"Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" šį sezoną akis į akį susidurs antrą kartą, tačiau pirmą kartą jos žaidė neoficialiame turnyre – kovojo dėl Baltijos krepšinio lygos taurės. Tuomet pergalę 83:78 šventė "Žalgiris", o rungtynių naudingiausiuoju žaidėju buvo pripažintas Martynas Pocius.


Komentaras

Vitoldas Masalskis

Treneris, buvęs žalgirietis

Šiuo metu, manyčiau, nedidelę persvarą turi "Lietuvos rytas", kurią šiai komandai suteikia atsarginių žaidėjų indėlis. Taip pat didelę įtaką rungtynėms turės ir įžaidėjai, tai akcentavo ir Rimas Kurtinaitis. "Žalgirio" koziriai yra abu amerikiečiai, jų žaidimas labai daug lems rungtynių rezultatą. M.Brownas komercinėse rungtynėse su "Azovmaš" atrodė labai gerai, tačiau Vilniaus komanda jam tikrai neleis visiškai laisvai atakuoti. Šiaip abi komandos pripažįsta komandinį krepšinį, tik "Lietuvos rytas" dar ir neblogai išnaudoja individualų žaidėjų meistriškumą ir agresyvius veiksmus. "Žalgiris", mano nuomone, kartais net per daug remiasi komandiniais veiksmais ir neišnaudojami inidividualūs sugebėjimai. Nežinau kodėl, bet atrodo psichologiškai paveikti Martynas Pocius ir Dainius Šalenga, tai ypač pastebima, kai jie meta į krepšį. M.Pocius yra labai perspektyvus krepšininkas, bet jo potencialas kol kas neišnaudojamas. "Lietuvos rytas" atrodo silpnesnis nei praėjusį sezoną, tačiau iš kovingų žaidėjų yra išreikalaujama viskas, kas tik įmanoma. Gali būti, kad žaidimui įtakos turės ir namų aikštės pranašumas, nes abi komandos geriau žaidžia savose arenose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų