Pereiti į pagrindinį turinį

R. Meilutytė: myliu krepšinį, Lietuvoje jis visada išliks populiariausia sporto šaka

2013-08-05 10:26
SportIN
AFP nuotr.

Aukso ir sidabro medaliais Barselonoje (Ispanija) vykusiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate pasipuošusi bei du pasaulio rekordus pagerinusi Rūta Meilutytė visą savaitę ne tik džiugino lietuvius, bet ir toliau šalyje kėlė plaukimo sporto šakos populiarumą. Net ir antrasis ne auksu, o sidabru sutviskęs apdovanojimas nenuvylė tautiečių, priešingai – paliko intrigą ir viltį, jog 16-metė olimpinė ir pasaulio čempionė dar pasieks ne vieną skambią pergalę.

Plaukimo čempionato metu mūsiškę liaupsino ne tik nacionalinė, bet ir užsienio spauda. Apie R.Meilutytę rašęs prestižinis britų „BBC Sports“ be abejonės dar kartą priminė, jog lietuvė gyvena ir treniruojasi Plymute (Didžioji Britanija), tačiau taip pat pažymėjo, jog Rūtos indėlis į plaukimo populiarinimą Lietuvoje – milžiniškas.

„Krepšinis Lietuvoje visuomet išliks sporto šaka numeris vienas. Aš taip pat jį dievinu, tačiau plaukimas įgauna daug daugiau dėmesio nei anksčiau“, – duodama interviu sakė ji.

„Pamenu po to, kai Londono olimpiadoje iškovojau auksą, rugsėjo mėnesį Lietuvos baseinai buvo perpildyti norinčių užsiimti plaukimu. Tai nuostabu. Pagaliau žmonės supranta šį sportą, į kurį reikia įdėti daug darbo ir pastangų“, – teigė R.Meilutytė.

„Be to, daug daugiau žmonių dabar ateina pažiūrėti mano varžybų – tai lietuviai, gyvenantys užsienyje. Man tai be galo svarbu“, – džiaugėsi plaukikė.

„BBC Sports“  kalbintas R.Meilutytės treneris Jonas Ruddas taip pat gyrė sportininkę ir užsiminė apie tikslus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 2016 m.

„Geriau iškovoti auksą ar atiduoti visa save visose rungtynėse bei baigti pasirodymą turint du bronzos medalius?“, – svarstė J.Ruddas.

„Jai patinka plaukti laisvuoju stiliumi, tačiau šios rungtys daugiausia skirtos palaikyti sportinei formai ir atsikratyti bent dalies streso ir spaudimo“, – pažymėjo jis.

„Dėl vieno dalyko esu tikras – 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje ji atiduos visa save, nebus jokių kompromisų“, – patikino J.Ruddas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų