Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinė – pajūryje, mintys – Naujojoje Zelandijoje

2009-06-22 10:16
Rinktinė – pajūryje, mintys – Naujojoje Zelandijoje
Rinktinė – pajūryje, mintys – Naujojoje Zelandijoje / Nerijaus Jankausko nuotr.

Rytoj Klaipėdoje treniruočių stovyklą baigsianti Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 19 metų) krepšinio rinktinė pakels sparnus į Naujojoje Zelandijoje rengiamą pasaulio jaunimo čempionatą.

Trečioji stovykla – taktikai

Pratybos uostamiestyje – trečiasis rengimosi pirmenybėms etapas. "Neptūno" krepšinio arenoje dedami taktikos pamatai – gludinami deriniai, iš žaidėjų reikalaujama kuo uoliau gintis.

Paskutinioji stovykla bus surengta čempionato vietoje – egzotiškojoje Naujojoje Zelandijoje. Joninių dieną išskridę į ją, lietuviai tolimajame krašte treniruosis dar savaitę.

Pastarosiomis dienomis pratybose pajūryje pluša 14 krepšininkų, tačiau prieš kelionę du žaidėjai išgirs nuosprendį, kad lieka namie.

Vyriausiajam treneriui Vitoldui Masalskiui talkinantis Gintaras Razutis linkčiojo galvą: "Tokia silpnesnių už rinktinės draugus žaidėjų dalia."

Rinktinės strategams teko formuoti kone naują komandą, nes iš praėjusiais metais Europos vicečempione tapusios ekipos liko tik 4 krepšininkai.

Treniruotėse lyg mūšyje

Per treniruotes vykstančios trumpalaikės rungtynės tarp "baltųjų" ir "žaliųjų" emocijomis niekuo nenusileidžia oficialioms varžyboms.

Treneriai ypač reiklūs komandos lyderiams. Lyg per didinamąjį stiklą stebima kylanti Lietuvos krepšinio žvaigždė Donatas Motiejūnas. Būtent jam V.Masalskis kartais negaili ir piktesnių pastabų.

"Ko nebėgai į aikštelės kampą? Nedirbi visiškai", – tokių ir panašių replikų vidurio puolėjas girdėjo vienoje paskutinių treniruočių.

Tačiau Lietuvos rinktinės strategui ir toliau neramu dėl įžaidėjo. Matui Sapiegai ir Kristijonui Gaškai į talką pakviesti jaunesni Vytenis Čižauskas ir Dovydas Redikas.

Pirmasis mačas – liepos 2-ąją

Lietuviai pasaulio čempionatą pradės liepos 2-ąją rungtynėmis su Puerto Riku. 3 d. mūsiškiai varžysis su Angolos bendraamžiais, o A grupės varžybas kitądien baigs kova su Europos čempionais – Graikijos bendraamžiais.

B grupėje rungtyniaus Egiptas, Prancūzija, Iranas ir JAV, C grupę sudarys Australija, Kanada, Ispanija ir Sirija, o D grupėje žais Argentina, Kroatija, Kazachstanas bei Naujoji Zelandija.

Į antrąjį etapą pateks ir kovą dėl medalių tęs dvylika rinktinių – po tris stipriausias iš kiekvienos grupės.

"Auksiniai" taškai bus kaip oras reikalingi kitame etape, kuriame A grupės ekipos susitiks su B grupės komandomis – tikrai su JAV ir Prancūzija ir, ko gero, Egiptu.

Rinktinės treneriai nenorėjo prognozuoti, ar pavyks mūsiškiams patekti tarp geriausių komandų.

"Kaip susiklostys turnyras, sunku pasakyti. Turime varžovų rungtynių vaizdo įrašus, juos analizuojame. Ne mažiau svarbu, kaip žaisime patys. Vien išanalizuoti konkurentų žaidimą – dar ne viskas", – sakė G.Razulis.

Rungtynes nutraukė incidentas

Lietuvos jaunimo rinktinę per parengiamąjį laikotarpį lydėjo ir skandalas, kai Prancūzijoje per rungtynes su Puerto Riko penketuku mūsų krepšininkai įsivėlė į incidentą.

Ketvirtąjį kėlinį, susistumdžius abiejų ekipų žaidėjams, į aikštelę išbėgo visi atsarginiai krepšininkai. Teisėjams skyrus pražangas, tęsti rungtynes galėjo tik 3 lietuviai ir 5 varžovai. Lietuvos rinktinės treneriai nusprendė tokiomis aplinkybėmis nerizikuoti žaidėjų sveikata ir atsisakė toliau žaisti.

V.Masalskis įsitikinęs, jog informacijos agentūrų pranešimai, esą buvo kilusios muštynės – paprasčiausias burbulas: "Žaidėjai apsistumdė ir tuo viskas baigėsi, nebuvo jokių muštynių."

Turnyro rezultatai džiugino ir vertė susimąstyti. Lietuviai įveikė amerikiečius 113:110 ir australus 96:80, bet pralaimėjo prancūzams 80:91 ir kanadiečiams 78:86.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų