Pereiti į pagrindinį turinį

"Saracens" regbio klubas pirmą kartą tapo stipriausiu Europoje

2016-05-16 11:35 diena.lt inf.

Europos regbio Čempionų taurės nugalėtoju pirmą kartą istorijoje tapo Londono "Saracens" (Anglija) klubas. Turnyro finale jis Lione (Prancūzija) 21:9 (12:6) nugalėjo Paryžiaus "Racing 92" (Prancūzija) komandą.

"Saracens" nuotr.

"Racing 92" ekipos neišgelbėjo ir geriausias 2015 pasaulio žaidėjas Danas Carteris iš Naujosios Zelandijos. Jis nespėjo pasižymėti savo tiksliais smūgiais koja, o 42-ąją min. dėl traumos buvo pakeistas.

Pirmajame kėlinyje keturis baudos smūgius realizavo "Saracens" žvaigždė Owenas Farrellas, o varžovai atsakė dviem tiksliais Johano Gooseno smūgiais.

Antrajame kėlinyje aikštėje toliau dominavo Londono klubas. Nors žeminimų atlikti nepavyko, dar trys O. Farrello baudos smūgiai įtvirtinto istorinę "Saracens" ekipos pergalę.

Londono ekipa taip pat tapo pirmuoju klubu turnyro istorijoje, kuris pakeliui link Čempionų taurės trofėjaus laimėjo visas devynerias rungtynes.

Geriausiu finalo regbininku pripažintas Londono klubo antros linijos žaidėjas Maro Itoje. Jis taip pat tapo geriausiu viso Europos Čempionų taurės turnyro žaidėju.

"Saracens" yra Anglijos čempionas ir šių metų "Premier" lygoje pateko į pusfinalį, kuriame kitą savaitgalį susitiks su "Leicester" ekipa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų