Pereiti į pagrindinį turinį

Š.Jasikevičius – ant operacinio stalo

2009-06-25 10:14
Š.Jasikevičius – ant operacinio stalo
Š.Jasikevičius – ant operacinio stalo / AFP nuotr.

Šarūnui Jasikevičiui antradienį Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) atlikta artroskopinė kairiojo kelio operacija. Speciali reabilitacija truks kelias savaites.

Operaciją atlikęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas, KMUK Ortopedijos ir traumatologijos klinikos gydytojas docentas Rimtautas Gudas teigė, kad operacija krepšininkui buvo būtina: "Šarūnui vienoje kelio sąnario vietoje buvo atlūžusi kremzlė, todėl jis jautė didelį skausmą, kelis tino jam net nesportuojant. Jam nepadėjo nei fizioterapijos procedūros, nei gydymas vaistais. Atlikus magnetinio rezonanso tyrimą tapo aišku, kad kito kelio kelio, kaip tik šalinti atplaišas, nėra. Operacija pavyko ir Šarūnas galės toliau sėkmingai žaisti krepšinį, nejausdamas skausmo."

R.Gudo atlikta operacija – ne iš lengvųjų. Jos metu buvo atlikta ir speciali procedūra, po kurios pažeistoje sąnarioje vietoje užaugs nauja kremzlė. Todėl ateityje Š.Jasikevičius dėl šio kelio panašių problemų nebeturės. Nuo penktadienio krepšininkas, stebimas KMUK specialistų, pradės specialią reabilitaciją. Vakar Š.Jasikevičius jau buvo išleistas į namus.

Ypač stiprius kairės kojos kelio skausmus Š.Jasikevičius jautė nuo Eurolygos finalo ketverto turnyro, kuris vyko gegužės pradžioje. Tačiau nepaisydamas skausmo, jis kovėsi iš paskutiniųjų ir padėjo Atėnų "Panathinaikos" susigrąžinti Eurolygos čempionų titulą. Visą likusią sezono dalį krepšininkas žaidė vartodamas nuskausminančius vaistus.

Skaudanti koja buvo viena svarbiausių priežasčių, dėl kurios jis atsisakė šią vasarą žaisti Lietuvos rinktinėje. Grįžęs atostogų į Kauną, Š.Jasikevičius iškart nuskubėjo pas R.Gudą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų