Pereiti į pagrindinį turinį

Susitelkusio "Žalgirio" palaužti neįmanoma

Vienybė: per minutės pertraukėles žalgiriečiai klausė M.Browno nurodymų.
Vienybė: per minutės pertraukėles žalgiriečiai klausė M.Browno nurodymų. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

LKL finale po aštuonerių metų pertraukos vėl reikės visų septynerių rungtynių. Panašu, kad lemiamoje "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" dvikovoje Vilniuje didesnė psichologinė atsakomybė jau slėgs Vilniaus ekipą.

Galėjo nuversti kalnus

Galima būtų sakyti, kad finalas – pavykęs, jeigu "Žalgirio" savininkas Vladimiras Romanovas nebūtų taip sujaukęs komandos gyvenimo. Dabar, nepaisant žalgiriečių valios pastangų ir rodomo noro laimėti, šis finalas – su karčiu prieskoniu.

Tačiau, nežiūrint to, ketvirtadienio vakarą Kauno sporto halėje vykęs krepšinio spektaklis sukėlė didžiulę teigiamų emocijų audrą ir tribūnose, ir žalgiriečių stovykloje. Šeštosiose LKL finalo serijos rungtynėse tris kėlinius vyko lygi kova, o paskutinįjį ketvirtį "Žalgiris" laimėjo 20:5 ir kartu rungtynes 77:63.

"Žalgirio" krepšininkai dar kartą įrodė, kad nusiteikimas ir begalinis noras laimėti gali padėti nuversti kalnus, net ir praradus trenerius. Jie atrodė stipresni už "Lietuvos rytą".

"Nesinorėjo palikti sporto halės pralaimėjus paskutinį finalą", – po mačo sakė Mantas Kalnietis. Gali būti, kad sporto halėje buvo sužaistos paskutinės LKL finalo rungtynės. Kitais metais jos jau gali vykti naujoje arenoje.

Neišlaikė žiūrovų spaudimo

Emocijų, tik kitokių, netrūko ir Vilniaus komandoje. Norint žaisti Eurolygoje, jiems būtina laimėti LKL čempionų titulą. Tai lems jau tik vienintelis mačas. Jame vilniečiai tikriausiai turės kautis be traumą patyrusio Artūro Jomanto.

Susidarė įspūdis, kad paskutiniąsias 10 min. šeštosiose rungtynėse be trenerio žaidė ne "Žalgiris", o "Lietuvos rytas".

"Norėčiau "Žalgirį" pasveikinti su pelnyta pergale. Matėsi, ko žaidėjai išėjo į aikštę. Mes neatlaikėme spaudimo, kurį jautėme sporto halėje. Paskutinę atkarpą sužaidėme prastai ir pralaimėjome 0:14", – aiškino "Lietuvos ryto" strategas Rimas Kurtinaitis.

Jis atkreipė dėmesį, kad žiūrovų spaudimas sporto halėje yra didelis, nes ji maža ir koncentruotas garsas daro įspūdį: "Asmeniškai aš, kaip žaidėjas, nejausdavau problemų dėl žiūrovų, nes sugebėdavau atsiriboti ir susikoncentruoti. Mūsų žaidėjai to padaryti nesugeba, nuolat kalbasi su teisėjais. Manau, kad jų mintys yra kitur, o tokius žaidėjus pažeidžia ir sirgaliai."

Žino, kaip laimėti Vilniuje

Kauno krepšininkams formaliai vadovavo Marcusas Brownas. Taip buvo sutarta, kad visi klauso labiausiai patyrusio komandos žaidėjo, taip pat ir Dainiaus Šalengos, o ne kalba visi ir niekas nieko negirdi.

"Ypač gerai žaidėme rungtynių pabaigoje, kai patikimai gynėmės", – svarbiausią pergalės priežastį įvardijo M.Brownas. – Nėra svarbu, kas priiminėjo sprendimus. Komanda klausė mano patarimų, bet ne tai svarbiausia. Svarbiausia, kad šiandien nugalėjome."

Pasiteiravus, ar žino, kaip laimėti Vilniuje, amerikietis atsakė: "Taip, esame tai jau anksčiau padarę. Privalėsime žaisti taip gerai, kaip paskutinę atkarpą šiame mače, kai varžovams leidome pelnyti vos penkis taškus ir neleidome atkovoti nė vieno kamuolio puolime."


T.Klimavičius: kovą reikia pradėti nuo gynybos

– Tadai, kas pasikeitė nuo rungtynių Vilniuje?

– Visų pirma – namų sienos. Taip pat šiek tiek geriau gynėmės. Neprametėme keturiolikos baudų metimų, kaip Vilniuje. O daugiau viskas lyg ir buvo taip pat.

– Šiandien ant suoliuko buvo didesnė tvarka?

– Grįžę iš Vilniaus po penktųjų rungtynių apie tai kalbėjome. Ten buvome išsiderinę, nesupratome, kas treneris, ko reikia klausyti. Aišku, visi nori žaisti, visi nori daugiausiai pulti, todėl ir rezultatas toks buvo. Pakalbėjome visi ir viskas pasikeitė. Jei taip ginsimės, kaip šįvakar, mes tikrai galime laimėti Vilniuje.

– Per lemiamas rungtynes raktas į pergalę bus gynyba?

– Manau, kad nuo gynybos reikia pradėti. O puolimas koks bus, toks bus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų