Pereiti į pagrindinį turinį

TPK: 88 neutraliems rusų atletams leista varžytis paralimpiadoje

2024-08-26 19:26 diena.lt inf.

Tarptautinis paralimpinis komitetas (TPK) pirmadienį paskelbė, kad 88 Rusijos sportininkai Paryžiuje vyksiančiose paralimpinėse žaidynėse varžysis su neutralia vėliava.

AP nuotr.

Trečiadienį prasidėsiančiose žaidynėse taip pat dalyvaus aštuoni baltarusiai, kurie varžysis kaip neutralūs sportininkai, spaudos konferencijoje nurodė TPK atstovas Craigas Spence'as (Kreigas Spensas).

Po 2022 metų vasarį Maskvos įvykdytos invazijos į Ukrainą Rusijos ir jos artimos sąjungininkės Baltarusijos paralimpiniams sportininkams leista varžytis su neutralia vėliava, jei jie nedemonstruoja palaikymo karui.

TPK kartu su pasaulio sporto federacijomis prižiūri, kad jie palaipsniui sugrįžtų į paralimpines žaidynes kaip neutralūs sportininkai, kuriems taikomos griežtos sąlygos.

Dėl teisės dalyvauti žaidynėse asmenys, pasiekę pakankamai gerų rezultatų, turėjo pereiti dvigubo patikrinimo procesą.

TPK pasamdytai trečiosios šalies agentūrai buvo pavesta patikrinti, ar potencialūs paralimpinių žaidynių dalyviai aktyviai neremia karo Ukrainoje ir nėra susiję su savo šalių kariuomenėmis.

Panašiai sportininkus tikrino ir Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) anksčiau šią vasarą vykusiose olimpinėse žaidynėse, kuriose varžėsi 32 neutralūs sportininkai iš minėtų šalių.

Pasaulio žmonių su negalia lengvosios atletikos organizacija nusprendė leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti paralimpiadoje, nors jų tėvynainiai olimpinėse žaidynėse to daryti negalėjo.

Tačiau paralimpiečiams iš Rusijos ir Baltarusijos nebus leista dalyvauti trečiadienį Paryžiaus centre vyksiančioje atidarymo ceremonijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų