Pereiti į pagrindinį turinį

"Vėtros" futbolininkams – egzaminas ir aikštėje, ir už jos ribų

2009-07-29 10:03
B.Zamora (balti marškinėliai) - „Fulham“ žvaigždė.
B.Zamora (balti marškinėliai) - „Fulham“ žvaigždė. / „Scanpix“ nuotr.

Į Lietuvą ne kasdien atvyksta seniausias Londono futbolo klubas, todėl Vilniaus "Vėtros" komandai ši savaitė – kaip niekad įtempta.

Milžiniškas ažiotažas

"Darbų tiek, kad vos spėjame suktis", – atsiduso sostinės komandos direktorius Martynas Jakimauskas.

Eilinį kartą toliausiai iš Lietuvos klubų tarptautinėje arenoje nužygiavusi "Vėtra" UEFA Europos lygos trečiojo atrankos etapo rungtynėse susitiks su futbolo tėvynės komanda – Londono "Fulham". Pirmoji dvikova – ketvirtadienį 19 val. "Vėtros" stadione, atsakomoji – po savaitės Londone.

Ketvirtadienį sostinės stadione laukiama apie 400 aistruolių iš Anglijos. "Fulham" pasiūlyti specialūs sirgalių kelionės paketai buvo išgraibstyti akimirksniu, todėl klubas ėmėsi žygių į Lietuvą atsivežti kuo daugiau gerbėjų.

"Kadangi "Vėtros" stadione telpa 5900 žiūrovų, klubas gali gauti ribotą bilietų skaičių. Klubas dirba sunkiai, kad įsigytų kuo daugiau bilietų į rungtynes", – prieš kelias dienas tokį pranešimą išplatino Londono klubas.

Kartu "Fulham" nerekomendavo į Lietuvą keliauti sirgaliams, iš anksto negavusiems bilietų. Priežastis paprasta – rungtynių dieną jų nebus įmanoma įsigyti. Tai patvirtino ir M.Jakimauskas.

"Beveik neabejojame, kad stadionas bus visiškai užpildytas. Vien per vakarykštę popietę buvo parduota 1500 bilietų", – sakė "Vėtros" direktorius.

Sustiprins apsaugą

Rungtynių vakarą "Vėtros" stadione budės sustiprintos apsaugininkų pajėgos. Viešąją tvarką palaikys 100 policijos pareigūnų, 30 apsaugos firmos darbuotojų ir 30 savanorių.

"Vėtros" klubas jau turi nemalonių prisiminimų apie svečių aistruolius. 2007 m. vasarą agresyvumu garsėjantys Varšuvos "Legia" sirgaliai sukėlė tokias riaušes, kad arbitrams teko nutraukti rungtynes. Varšuvos komanda buvo diskvalifikuota, o "Vėtra" kitame UEFA Intertoto taurės etape pirmą kartą susidūrė su Anglijos klubu – "Blackburn Rovers" (pralaimėjo bendru rezultatu 0:6).

"Tuomet padėtis buvo kitokia, nes lenkų aistruolių buvo apie du tūkstančius. Tikimės, kad šįkart incidentų pavyks išvengti, nes "Fulham" aistruoliai nėra pagarsėję savo agresyvumu", – teigė M.Jakimauskas.

Šiomis dienomis į Lietuvą atvykstantys "Fulham" aistruoliai apsistos "Panoramos" ir "Klaipėdos" viešbučiuose. Kambarių kainos nakčiai čia svyruoja tarp 300–330 litų.

Kalba apie pergalę

"Fulham" aistruolių forumuose vyrauja nuomonė, kad jų mėgstama komanda turėtų nesunkiai perlipti "Vėtros" barjerą. Ir ne vien dėl to, kad "Fulham" istorija skaičiuoja 130, o Vilniaus klubo – vos tryliktus metus.

Milijardieriui iš Egipto Mohamedui Al-Fayedui priklausanti Londono komanda praėjusį sezoną Anglijos "Premier" lygoje finišavo septinta. Tai – geriausias rezultatas per komandos istoriją.

Vasarą "Fulham" nepatyrė rimtesnių nuostolių, o sudėtį sustiprino saugas iš Norvegijos Bjornas Helge Riise ir airių gynėjas Stephenas Kelly.

Pasirengimą sezonui tik prieš kelias savaites pradėjęs Londono klubas per viešnagę Australijoje iškovojo dvi pergales ir sykį pralaimėjo, o generalinėje Europos lygos kovų repeticijoje sužaidė 3:3 su žemesnės lygos "Peterborough" komanda. Du įvarčius "Fulham" pelnė ryškiausia žvaigždė Bobby Zamora, sykį pasižymėjo JAV rinktinės puolėjas Clintas Dempsey.

"Manęs nejaudina draugiškų rungtynių rezultatai. Man svarbiau, kaip komanda žaidžia. Manau, kad šiandien žaidėme labai gerai", – "Vėtrai" nieko gero nežadėjo "Fulham" treneris Roy Hodgsonas.

"Fulham" į Vilnių atskris šiandien popietę ir apsistos "Le Meridien" viešbutyje. Vakare Londono ekipa planuoja surengti treniruotę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų