Pereiti į pagrindinį turinį

V.Garastas įpareigotas derėtis su K.Kemzūra

Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę turėtų treniruoti Kęstutis Kemzūra. Taip vakar nusprendė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas (VK).

Rinktinėje – ne naujokas

LKF prezidentas Vladas Garastas įpareigotas derėtis su K.Kemzūra ir siūlyti jam perimti nacionalinės komandos vairą. Derybos turėtų būti baigtos iki lapkričio 5-osios, kai bus surengtas kitas LKF VK posėdis.

Šį kartą visi VK nariai palankiai įvertino K.Kemzūrą, jo profesionalumą. Diskusijose buvo pabrėžta, kad treneris turi novatoriškų idėjų, imlus naujovėms, yra stipri asmenybė.

39-erių K.Kemzūra dėl Lietuvos rinktinės atsisakė darbo Latvijos krepšinio rinktinėje. Tokį sprendimą jis priėmė nepaisant to, kad nebuvo tikras, ar LKF VK pasirinks jį.

K.Kemzūra Lietuvos rinktinėje treneriu asistentu jau yra dirbęs 2005–2006 m. Per savo karjerą jis spėjo padirbėti su garsiais krepšinio specialistais – Jonu Kazlausku ("Lietuvos ryte") ir Davidu Blattu (Sankt Peterburgo "Dinamo" ir Trevizo "Benetton" ekipose). Pastaraisiais metais jis jau dirbo vyriausiuoju treneriu Maskvos srities "Chimki" komandoje ir Latvijos rinktinėje.

J.Kazlauskas – geidžiamiausias

Jau buvo skelbta, kad LKF, nutarusi neatidėlioti rinktinės trenerio rinkimų, kandidatais pakeisti Ramūną Butautą įvardijo Joną Kazlauską, Kęstutį Kemzūrą ir Rimą Kurtinaitį.

Graikijos rinktinės strategas J.Kazlauskas, ko gero, ant rankų iš Graikijos būtų parneštas, jeigu tik būtų pareiškęs norą grįžti į Lietuvos rinktinę. Tačiau jis dar Europos čempionate Lenkijoje pareiškė, kad turi sutartį su graikais iki kitų metų pasaulio čempionato ir nieko neketina keisti.

Apie tai su J.Kazlausku kalbėjo ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas: "J.Kazlauskas sakė, kad dėl turimo kontrakto su graikais jokių kitų variantų nesvarstys. Mūsų pokalbis buvo paprastas, nuoširdus, jokių pykčių tarp mūsų nėra."

R.Kurtinaitis pažėrė kritikos

R.Kurtinaitis tarp pagrindinių kandidatų buvo įvardytas dėl praėjusių metų pergalių su Vilniaus "Lietuvos rytu", nepaisant to, kad Lietuvos rinktinė, kurios trenerių štabui jis priklausė, patyrė visišką fiasko Europos čempionate.

Vakar LKF VK posėdyje patvirtinta, kad R.Kurtinaitis yra atsakingas už rinktinės rezultatus.

Vis dėlto R.Kurtinaitis dėl LKF sprendimų renkantis kandidatus atvirai žarstė kritiką ir net teigė, kad LKF viceprezidentas Šarūnas Kliokys jam keršija dėl panaikintos rinktinės vadovo pareigybės.


LKF Vykdomasis komitetas

Narys Kam atstovauja
Vladas Garastas Lietuvos krepšinio federacija
Šarūnas Kliokys Lietuvos krepšinio lyga
Rimantas Cibauskas Lietuvos studentų krepšinio lyga
Kęstutis Pilipauskas Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija
Saulius Vilkas Lietuvos krepšinio lyga
Adomas Klimavičius Lietuvos krepšinio lyga
Audra Ginelevičienė Lietuvos moterų krepšinio lyga
Arvydas Tamašauskas Lietuvos moterų krepšinio lyga
Zigmas Petrauskas Nacionalinė krepšinio lyga
Justinas Macijauskas Nacionalinė krepšinio lyga
Algis Žvaliauskas Lietuvos moterų krepšinio "A" lyga
Aleksas Makulavičius Regionų krepšinio lyga
Algimantas Vaišnoras Lietuvos studentų krepšinio lyga
Dainius Čiuprinskas Lietuvos moksleivių krepšinio lyga
Algimantas Ulickas Veteranų krepšinio lyga
Vydas Gedvilas Lietuvos krepšinio trenerių asociacija
Nerijus Masiulis

Lietuvos krepšinio trenerių asociacija

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų