Pereiti į pagrindinį turinį

Žiūrovai nušvilpė azijiečių badmintoninkių gudrybes

2012-08-02 10:22
Žiūrovai nušvilpė azijiečių badmintoninkių gudrybes
Žiūrovai nušvilpė azijiečių badmintoninkių gudrybes / Reuters nuotr.

Olimpiniame moterų badmintono turnyre įsiplieskė skandalas: įtariama, kad Kinijos sportininkės tyčia pralaimėjo varžovėms iš Pietų Korėjos.

Pasaulinė badmintono federacija (WBF) nesportiniu elgesiu apkaltino kines Yu Yang ir Wang Xiaoli bei Pietų Korėjos atstoves Jung Kyung-Eun ir Kim Ha-Na. Teigiama, kad Kinijos badmintonininkės dvejetų A grupėje tyčia nusileido korėjietėms 14:21, 11:21, bet kartu su jomis pateko į kitą etapą.

Sirgaliai, matydami, kad kinės daro vieną po kitos absurdiškas klaidas, nušvilpė olimpietes. Žaidėjos nepaisė ir teisėjų įspėjimo baigti akivaizdžią vaidybą.

Po varžybų korėjietės atsisakė ką nors komentuoti, o Kinijos sportininkės pareiškė, kad pralaimėjo, nes varžovės buvo „labai stiprios“.

WBF taip pat tiria Pietų Korėjos žaidėjų Ha Jung-Eun ir Kim Min-Jung bei Indonezijos badmintonininkių Meiliana Juahari ir Greysia Polii susitikimą.

Jam vykstant teisėjai kelis kartus stabdė žaidimą ir įspėjo sportininkes, kad reikia kovoti garbingai. Galiausiai dvikova buvo nutraukta, bet, atsižvelgus į indoneziečių protestą, vėl atnaujinta. Rezultatu 18:21, 21:14, 21:12 laimėjo korėjietės ir kartu su Indonezijos olimpietėmis iš C grupės pateko į atkrintamąsias varžybas.

Apie priešolimpinius azijiečių suokalbius yra kalbėjęs ir Lietuvos badmintono rinktinės ir Kęstučio Navicko treneris Juozas Špelveris, teigęs, esą lietuvio konkurentai keistomis pergalėmis ir pralaimėjimais vieni kitiems dovanojo reitingo taškus, kad į olimpiadą patektų daugiau Azijos šalių atstovų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų