Pereiti į pagrindinį turinį

Žvilgsnis į kitus Lietuvos rinktinės varžovus – slovėnus

2009-09-11 15:29
Žvilgsnis į kitus Lietuvos rinktinės varžovus – slovėnus
Žvilgsnis į kitus Lietuvos rinktinės varžovus – slovėnus / "Reuters" nuotr.

Po pergalės prieš bulgarus patekusi į Europos krepšinio čempionato F grupę Lietuvos rinktinė šeštadienį, rugsėjo 12-ąją, žais prieš slovėnus. Nors pastaroji komanda neteko kelių stiprių žaidėjų, jos sudėtis gali įbauginti bet ką, rašo sporto naujienų tinklalapis Championat.ru.

Visus metus sklandė gandai apie Slovėnijos „svajonių komandą“, kuri pajėgs mesti rimtą iššūkį net čempionato favoritams ispanams. Galingą sudėtį turinti rinktinė iš tikrųjų gali pakovoti dėl stipriausios žemyno komandos vardo. Net kelių svarbių žaidėjų traumos netemdo jų perspektyvų. Viskas priklauso tik nuo to, ar slovėnai sugebės realizuoti visą savo potencialą ir išvengti praėjusio Europos krepšinio čempionato klaidų, kai patys katapultavosi iš turnyro, ketvirtfinalyje pralaimėję graikams.

Slovėnijos rinktinės sudėtis gali įbauginti bet kokį varžovą. Tik, deja, NBA čempionas Saša Vujačičius faktiškai buvo išspirtas iš komandos neaiškiomis aplinkybėmis, o kitas NBA žaidėjas Beno Udrichas patyrė kelio traumą. Šie krepšininkai būtų žymiai sustiprinę komandos galinę liniją. Tačiau treneris Jure Zdovcas puikiai moka ieškoti optimalių proporcijų ir skirstyti žaidimo laiką savo krepšininkams.

Viltis ir atrama. Matjažas Smodišas. Maskvos CSKA kapitonas po visų nesėkmių ir sveikatos problemų pagaliau atgavo formą ir sugebės padėti savo komandai. Jo platus techninis arsenalas ir puikus žaidimo subtilybių supratimas labai sustiprina slovėnų atakų potencialą. Be to, šis žaidėjas pasižymi lyderio savybėmis ir kovingumu, todėl kitą vedlį Slovėnijos rinktinėje sunkų būtų įsivaizduoti.

Katė maiše. Jaka Klobučaras. 22 metų krepšininkas jau yra gerai žinomas Europoje. J.Zdovcas pasitiki jo profesionalumu ir tvirta ranka. Nepaisant blankaus sezono Liublijanos klube „Olimpia“, jis gali tapti vienu ryškiausių Europos krepšinio čempionato atradimų.

X faktorius. Goranas Dragičius. Atsižvelgiant į tai, kad slovėnai daug dėmesio skiria gynybai, Fynikso „Suns“ gynėjo destruktyvūs gebėjimai bus tas dopingas, kurį komanda naudos dažnai. Galbūt G.Dragičius nėra labai pastebimas priešininko aikštelės pusėje, bet jis puikiai moka „išjungti“ pagrindinius varžovų lyderius.

Netektys. Sanis Bečirovičius (Romos „Lottomatica“), Saša Vujačičius (Los Andželo „Lakers“), Radoslavas Nesterovičius (Toronto „Raptors“), Beno Udrihas (Sakramento „Kings“).

Achilo kulnas. Laiko trūkumas. J.Zdovcas visai neseniai pradėjo treniruoti Slovėnijos rinktinę, todėl nespėjo iki galo įdiegti savo žaidimo principų.

Koziris. Talentas. Kiekvienas komandos žaidėjas yra žvaigždė, pajėgi nulemti trokštamą rungtynių baigtį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų