Pereiti į pagrindinį turinį

J. Mačiulis: kitais metais jaunų žaidėjų rinktinėje bus dar daugiau

2013-09-25 14:10
V.Skaraičio/BFL nuotr.

„Šie metai nebuvo išskirtiniai“, – teigė Lietuvos rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis. Ir tikrai – krepšininkas tradiciškai kovojo kiekviename aikštės centimetre, buvo tvirtas gynybos ramstis bei rezultatyvumu komandoje nusileido tik Mantui Kalniečiui ir Linui Kleizai.

– Kas čempionate jums buvo sunkiausia ir baisiausia?, – SportIN.lt pasiteiravo J.Mačiulio.

– Buvo visokių akimirkų – ir sunkių, ir gerų. Bet kažko išskirtinio negalėčiau pasakyti. Čempionatas buvo pakankamai ramus ir neišskirtinis.

– Kada atsilikinėjote dviženkliu taškų skirtumu bosniams, negalvojote, kas bus, jei teks vykti namo?

– Aš tai tikrai negalvojau. Aikštelėje galvojimais neužsiimu. Kiekvienas pagal save galvoją, ką nori. Kada žaidi aikštelėje tokios mintys neužplūsta tikrai.

– Ar prieš čempionatą laikei kurią nors komanda favorite ir ar ji tave nuvylė?

– Favoritais laikiau prancūzus ir ispanus. Realiai viskas taip ir susidėliojo. Ir mes pasirodėme gerai, ir tos komandos, kurias laikiau favoritėmis, pateko tarp prizininkų. Kažkokių stebuklų neįvyko.

– Su kuriuo žaidėju buvo sunkiausia susitvarkyti gynyboje?

– Nežinau, visi žaidėjai yra aukštos klasės. Europos čempionate blogų neatvažiuoja. Prieš vienus žaidėjus vieną sunkiau apsigint, prieš kitus – kitą. Buvo gerų žaidėjų, bet mes stengėmės gintis ne vienas prieš vieną, o kaip komanda. Manau, pakankamai gerai viskas pavyko.

– Rinktinėje žaidi ne pirmus metus. Kuo ši rinktinė skiriasi nuo ankstesnių?

– Šioje rinktinėje žaidžia pakankamai daug jaunų žaidėjų, kitais metais, manau, jų bus dar daugiau. Šie metai buvo geras apšilimas jaunimui bei išskirtiniai, jog laimėjom medalius.

– Kuris medalis asmeniškai brangesnis? Pasaulio čempionato bronza ar Europos pirmenybių sidabras?

– Gal pasaulio čempionato bronza. Pasaulio yra pasaulio, Europos yra Europos. Visi medaliai, kurie pasiekti kovojant už Lietuvą, yra brangūs. Tikrai negaliu kurio nors išskirti, bet vis tiek brangesnis yra pasaulio čempionato apdovanojimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų