Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšinį sieks gelbėti legendinis krepšininkas: sulaukė A. Sabonio palaikymo

2024-08-16 11:57 diena.lt inf.

Buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Robertas Javtokas oficialiai kandidatuoja rudenį vyksiančiuose Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimuose. 

 

Lietuvos krepšinį sieks gelbėti legendinis krepšininkas: sulaukė A. Sabonio ir Š. Jasikevičiaus palaikymo

„Pexels“ ir E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Vadovaujantis LKF įstatais, kandidatūrą pateikė LKF narys moterų krepšinio klubas Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“.

„Dabartinė Lietuvos krepšinio situacija manęs netenkina – sportinės idėjos ir krypties nebuvimas, sportiniai rezultatai ir klubinio krepšinio sistema. Kol kitos šalys sparčiai stiebėsi į viršų, panašu, kad mes kažkur sustojome. Bendraudamas su krepšinio bendruomene ir verslo atstovais supratau, kad jų taip pat netenkina dabartinės federacijos vadovų veikla, todėl turint jų palaikymą ir pasitikėjimą priėmiau sprendimą kandidatuoti į LKF prezidentus, – kalbėjo 44-erių R. Javtokas

„Ateinu su milžinišku noru suvienyti visą krepšinio bendruomenę ir verslą, kadangi esu tikras, jog Lietuvos krepšinio federacija neturėtų būti vieno žmogaus rankose. Šiai dienai nebesame ten, kur buvome, bet tikiu, jog trūksta labai nedaug norint ten grįžti. Prieš eidamas į šias pareigas pirmiausia noriu surinkti stiprią komandą su kompetentingais ir daug patirties turinčiais žmonėmis, kurie leistų pasiekti geriausią įmanomą rezultatą Lietuvos krepšinio labui. Kartu, bendraudami su krepšinio bendruomene, sieksime identifikuoti esmines mūsų sporto problemas ir jas žingsnis po žingsnio spręsti“, – teigė buvęs krepšininkas.

„Per paskutinius trejus metus įgijau neįkainojamos papildomos patirties verslo sektoriuje ir į viską žvelgiu dar kitokiomis akimis. Šiam sportui paskyriau beveik visą savo gyvenimą, todėl nuoširdžiu atsidavimu ir darbo etika stengsiuosi įkvėpti kiekvieną mano komandoje esantį narį“, – sakė LKF vadovo posto sieksiantis R. Javtokas.

Dabartiniame rinkimų etape buvęs Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius pristatė būsimus LKF viceprezidentus ir komandos narius. Vilniaus miesto taryboje besidarbuojantis legendinis šalies treneris Jonas Kazlauskas būtų atsakingas už krepšinio sporto vystymą.

T. Biliūno / BNS nuotr.

LKL prezidentas Remigijus Milašius kuruotų šalies klubinę sistemą. Už moterų krepšinio vystymą ir plėtrą būtų atsakinga viena geriausių Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, o komerciją ir finansus – verslininkas Darius Nedzinskas.

LKF generalinio sekretoriaus pareigas užimtų plaukimo federacijos generalinis sekretorius Justas Kalinauskas, o LKF direktoriaus poziciją – Eurolygos varžybų direktoriumi dirbęs Julius Sarapinas.

R. Javtoko kandidatūrą palaikantys asmenys: Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas, Paulius Motiejūnas, Dainius Adomaitis, Ramūnas Butautas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Tomas Balčėtis, Martynas Purlys, Rimantas Kaukėnas, Ramūnas Šiškauskas, Benas Matkevičius, Justinas Grainys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų