Pereiti į pagrindinį turinį

"Lietuvos rytas" prisiviliojo Gruzijos pilietybę turintį amerikietį

2016-09-05 21:13
basketnews.lt

Dėl asmeninių priežasčių namo išvykusio Donnie McGratho netekęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ greitai rado jam pamainą.

Jacobas Pullenas (dešinėje)
Jacobas Pullenas (dešinėje) / AFP nuotr.

Tinklalapis „Eurohoops“ skelbia, kad neseniai pasirodę pranešimai apie sostinės klubo susidomėjimą amerikiečiu Jacobu Pullenu buvo ne iš piršto laužti ir vilniečiai jau baigė derinti kontrakto detales.

Liepos pradžioje Pullenas buvo apsisprendęs priimti Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos dvejų metų trukmės pasiūlymą, tačiau lemiamu metu derybos nutrūko.

26-erių metų krepšininkas tapo ketvirtuoju Tomo Pačėso vadovaujamos komandos gynėju. Šios grandies branduolį sostinės klube sudarys tik legionieriai, kadangi tarp gynėjų vienintelis lietuvis „Lietuvos ryte“ yra jaunasis Aistis Pilauskas.

Krepšininkas praėjusį sezoną rungtyniavo Zagrebo „Cedevita“ komandoje ir buvo vienas ekipos lyderių.

Eurolygoje Gruzijos pilietybę turintis amerikietis vidutiniškai per 24 minutes įmesdavo po 13,5 taško, atkovodavo po 1,6 kamuolio ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu Adrijos lygoje žaidėjas vidutiniškai pelnydavo po 14,4 taško, atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir sugriebdavo po 1,4 kamuolio.

Pullenas praėjusį sezoną tapo Kroatijos krepšinio lygos čempionu. Vietinėje lygoje amerikietis vidutiniškai rinkdavo po 10,8 taško, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 1 atkovotą kamuolį.

Krepšininkas praėjusį sezoną Eurolygoje rungtyniavo antrąjį kartą. Prieš tai jis 2013-2014 metų sezone vilkėjo „Barcelonos“ marškinėlius ir stipriausiame Europos turnyre rinkdavo po 4,9 taško ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Minėtame sezone Pullenas tapo Ispanijos pirmenybių rekordininku. Viename mače jis vos per 23 minutes jis surinko 42 taškus. Krepšininkas pataikė 12 tritaškių ir užfiksavo lygos rekordą, kuris iki tol priklausė legendiniam Oscarui Schmidtui.

Pullenas taip pat yra rungtyniavęs Jeruzalės „Hapoel“, Bolonijos „Virtus“ ir Sevilijos „Baloncesto“ komandose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų