Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos šešiolikmečiai krepšininkai laimėjo kontrolinę dvikovą su ukrainiečiais

2016-08-03 19:32 diena.lt inf.

Lietuvos šešiolikamečių (U16) vaikinų krepšinio rinktinė trečiadienį Druskininkuose sužaidė pirmąsias iš dvejų kontrolinių rungtynių su bendraamžiais iš Ukrainos. Manto Šerniaus treniruojami lietuviai įveikė svečius 72:59 (18:20, 24:10, 15:15, 15:14).

J.Kalinausko nuotr.

„Nežiūrėjome rezultato, turėjome savo uždavinius. Ukraina yra tvirta komanda. Šiandien vienas tikslų buvo neleisti jiems užlipti mums ant galvos. Manau, vyrai šį tikslą pasiekė“, – po rungtynių sakė M. Šernius.

Atsarginiai Lietuvos rinktinės krepšininkai pranoko ukrainiečių „suolą“ 35:16. Lietuviai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 39:41, tačiau po varžovų krepšiu nusigriebė daugiau kamuolių nei Ukrainos krepšininkai (14:13). Lietuvos ekipa taip pat rečiau klydo (prarasti kamuoliai 15:26).

Rezultatyviausiai iš lietuvių žaidė Arnas Adomavičius ir Tomas Balčiūnas, pelnę po 13 taškų. Daugumą savo taškų A. Adomavičius įmetė antrajame kėlinyje, kai iš eilės pelnė 8 taškus (2 tritaškiai, 1 dvitaškis).

Iš visų aikštėje pasirodžiusių krepšininkų nepasižymėjo tik Nedas Kancleris, kuris žaidė 17 sekundžių.

Ukrainos ekipoje geriausiai sekėsi Denisui Klevzunikui, kurio sąskaitoje taip pat 13 taškų.

Ketvirtadienį Druskininkuose abi rinktinės susitinka dar kartą. Lietuva šiomis rungtynėmis rengiasi Europos A, Ukraina – B diviziono čempionatams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų