Pereiti į pagrindinį turinį

„Mirk arba gyvenk“ rungtynes pasitinkanti U20 rinktinė: turime rodyti charakterį

2024-07-19 00:34 diena.lt inf.

Lietuvoje vykstančiame Europos merginų jaunimo (iki 20 m.) krepšinio čempionate kovojanti mūsų šalies rinktinė pirmadienį turėjo laisvą dieną ir ruošėsi žūtbūtinėms antradienio rungtynėms A grupėje su slovėnėmis.

LKF nuotr.

Po nesėkmių, patirtų savaitgalį prieš Latvijos ir Prancūzijos rinktines, pergalė antradienį Viliaus Stanišausko treniruojamai ekipai leistų išvengti ne tik paskutinės vietos grupėje, bet ir susitikimo aštuntfinalyje su galingą žaidimą čempionate demonstruojančiomis ispanėmis.

„Mūsų žaidimo kreivė, kaip bebūtų, nors ir pralaimėjome dvejas rungtynes, kažkiek auga, lyginant su tuo, ką matėme draugiškose rungtynėse. Tikiu, kad rytoj parodysime tą žaidimą, kurį ir galime žaisti, visos žaidėjos įeis į rungtynes taip, kaip jos gali žaisti. Tikimės gero rezultato. Ne paslaptis, kad žaidžiame dėl trečios vietos grupėje, norime aštuntfinalyje išvengti ispanių.

Turime tikrai neblogą motyvaciją, buvome motyvuoti ir pirmose dvejose rungtynėse, bet nutiko taip, kaip nutiko. Bet nenuleidžiame galvų, turime rodyti charakterį, kurį tikiu ir parodysime. Tikiuosi, kad mus gausiai palaikys žiūrovai, kas mums pridės jėgų“, – kalbėjo V.Stanišauskas. 

Treneriui pritarė ir komandos aukštaūgė bei kapitonė Gerda Raulušaitytė, kalbėjusi apie tai, kokios svarbos susitikimas lietuvių laukia.

„Nuotraukos geros, aišku, šiek tiek liūdna dėl pirmų pralaimėtų rungtynių. Tikrai nenuleidžiame galvų. Dabar turėsime „mirk ar gyvenk“ rungtynes. Tikrai labai svarbu laimėti. Pailsėjome, turėjome laisvą dieną ir tikiuosi gerai sukovosime“, – kalbėjo komandos kapitonė G.Raulušaitytė.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Slovėnijos 20-mečių merginų rinktinių vyks antradienį nuo 18 val. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Dvikova bus tiesiogiai transliuojama FIBA „Youtube“ kanale. Prieš susitikimą ir po jo LTU Basketball „Youtube“ kanale bus tiesiogiai transliuojama čempionato studija.