Pereiti į pagrindinį turinį

Naujoko atvykimą ir T. Dimšos sugrįžimą atmetęs M. Schilleris: turėsime verstis su tuo, ką turime

2020-12-10 14:07
basketnews.lt

Iškritus Steve‘ui Vasturiai, Kauno „Žalgiris“ turės verstis su turimais resursais. Vyriausiasis treneris Martinas Schilleris spaudos konferencijoje patvirtino, jog klubas neieškos naujoko, o susigrąžinti Ispanijoje žaidžiantį Tomą Dimšą taip pat nėra galimybės.

Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Scanpix nuotr.

„Kaip Paulius Motiejūnas minėjo anksčiau, laikai siaučiant virusui nėra lengvi. Ypač mūsų klubui, kuris dėl žiūrovų nebuvimo praranda daug daugiau pajamų nei kitos komandos, nes mūsų arena yra visada pilna. Taigi, šiuo metu neturime resursų žaidėjų rinkoje ir turėsime iš padėties suktis su tuo, ką turime“, – paklaustas apie galimą pastiprinimą sakė M. Schilleris.

Strategas taip pat patvirtino, jog Las Palmo „Gran Canaria“ klubui išnuomotas Tomas Dimša šį sezoną į Kauną nesugrįš.

„Tai, kaip suprantu situaciją aš, mes to padaryti (susigrąžinti) jo negalėsime“, – trumpai ir aiškiai pakomentavo strategas.

„Kiti vyrukai turės žaisti daugiau minučių, – apie S. Vasturios pamainą sakė M. Schilleris. – Tai bus pagrindinis dalykas ir taip turėsime spręsti šią problemą. Kito būdo nėra. Turėsime verstis su tuo, ką turime.“

Žalgiriečiai ketvirtadienio popietę išvyko į Atėnus, kur penktadienio vakarą susitiks su vietos „Panathinaikos“. M. Schilleris kalbėdamas apie būsimą varžovą išskyrė Graikijos klubo fiziškumą.

„Panathinaikos“ yra labai fiziška, aukšta komanda, kuri Eurolygoje pirmauja pagal puolime atkovotus kamuolius. Turėsime atsakyti į jų fizišką žaidimą, o kova dėl kamuolių bus itin svarbi.

N. Nedovičius ir I. Papatetrou yra labai svarbūs jų žaidėjai. Tai bus fizine kova paremtos rungtynės ir turėsime į tai atsakyti“, – būsimą varžovą apibūdino M. Schilleris.

„Žalgiris“ su „Panathinaikos“ jau žaidė draugiškame ikisezoniniame Eurolygos turnyre, tačiau konkrečių pokyčių varžovų komandoje M. Schilleris neišskyrė.

„Žaidėme ganėtinai seniai, tad abi komandos pagerino žaidimą ir yra panašios. Mes praradome Steve‘ą, tačiau tiek mes, tiek „Panathinaikos“ išliko panašaus stiliaus komandomis“, – dėstė strategas.

Kalbėdamas apie varžovų lyderį N. Nedovičių, specialistas pabrėžė, kad bus itin svarbu serbui neleisti įsibėgėti nuo pat susitikimo pradžios.

„Kaip ir kalbėdavau apie kitus varžovų lyderius, reikės žinoti ir numatyti jo veiksmus, kad galėtume užsiimti geras gynybines pozicijas. Tai bus svarbiausia. N. Nedovičius yra labai talentingas ir apdovanotas žaidėjas, kuris sužaidžia geras rungtynes, jei jas pradeda gerai.

Jo žaidimas gali šiek tiek svyruoti, bet be abejo, aukštame lygmenyje ir mūsų tikslas bus neleisti jam laisvų metimų rungtynių pradžioje, kas leistų jam įgyti pasitikėjimo“, – sakė M. Schilleris.

M. Schilleris taip pat pažymėjo, kad S. Vasturios netektis neturės daug bendro siekiant sustabdyti I. Papapetrou

„I. Papatetrou žaidimas neturi nieko bendro su Steve‘u, kuris pas mus žaidžia antroje pozicijoje. I. Papatetrou priežiūra užsiims tie patys vyrukai, kurie tai darytų net jei Steve‘as galėtų žaisti.

Kalbant apie I. Papapetrou žaidimą apskritai, jis yra labai fiziškas žaidėjas, galintis pataikyti iš toli ir turėsime susitvarkyti su šiuo iššūkiu“, – komentavo „Žalgirio“ vyr. treneris.

Žalgiriečiai dar visai neseniai turėjo itin įtemptą tvarkaraštį tiek Eurolygoje, tiek LKL pirmenybėse, tačiau pastaruoju metu prieš kiekvienas rungtynes turėjo beveik savaitės pertrauką. Kaip skiriasi darbas treniruotėse tokiomis skirtingomis aplinkybėmis?

„Mes galime treniruotis, – atsakė M. Schilleris. – Suspaustame tvarkaraštyje mes nesitreniruojame, o tiesiog pamėtome į krepšį arba padarome atsistatomąją treniruotę. Būtent visavertės treniruotės ir yra didžiausias skirtumas.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų